ULAZ SLOBODAN

Emir Gosto Šora i Esma Kovač gosti na bajramskom koncertu Enesa Begovića u Mostaru

Natsup 21. aprila na stadionu Sjeverni logor

Enes Begović. Facebook

L. S. R.

12.4.2023

Finalista popularne emisije "Nikad nije kasno" Emir Gosto Šora bit će specijalni gost na bajramskom koncertu Enesa Begovića u Mostaru, koji je zakazan 21. aprila na stadionu Sjeverni logor.

Ima 74 godine

- Drago mi je što ću pjevati zajedno sa Enesom. Povod je prelijep. Sretan sam što će Mostarci, ali i Hercegovci moći uživati u jednoj lijepoj muzičkoj priči. Dođite svi 21. aprila u Sjeverni logor da zajedno uživamo u sevdalinci i prelijepim narodnim pjesmama – kaže Emir Gosto.

Ovaj pjevač je omiljen među Mostarcima, ali i u cijeloj Hercegovini. Emir Gosto ima 74 godine, a nadimak Šora dobio je još kao dijete dok je pomagao ocu koji je bio brico po zanimanju. Njegovi muzički počeci datiraju iz vremena kad je bio dijete i pjevao u KUD ,,Abrašević“ u Mostaru. Sada već davne 1964. godine osnovao je muzičku grupu pod nazivom ,,Mostarski behari“, a prije nekoliko godina oduševio je region pjevanjem u muzičkom šouu "Nikad nije kasno".


Emir Gosto Šora. Instagram

- Zajedno sa svojim orkestrom nastupao sam od Kragujevca do Makarske. Nema mjesta gdje nismo svirali. Bio sam i ostao omiljen među Hercegovcima, ali i Bosancima. Mogu se pohvaliti da sam pjevao u kultnim sarajevskim objektima koji su bili u vlasništvu Salke Fejzibegovića Kiča i rame uz rame sa Tomom Zdravkovićem, Vidom Pavlović... Još malo pa ću obilježiti 60 godina kako sam na estradi – kaže Gosto.

Prošireni bend

Enes Begović u grad na Neretvi dolazi sa proširenim bendom koji čine vrhunski muzičari, a ulaz na koncert je besplatan.

- Presretan sam što će i Šora izaći na binu sa mnom i što će na koncertu biti taj spoj generacija, jer će nam se na bini pridružiti i talentovana i mlada Esma Kovač. Niko ne ostaje ravnodušan kad ona zapjeva Hankinu pjesmu „Majko“. Esma ima tu posebnu emociju u glasu, a u to će se uvjeriti i publika na koncertu – kaže Enes Begović.

Koncert će biti održan u sklopu tradicionalne manifestacije "Ramazan u Mostaru". Organizatori su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", te Muzejom Hercegovine, Kulturnim centrom Mostar - Sjever i Domom kulture Blagaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.