DIRNULA MILIONE

Kejt Midlton nakon priznanja da ima rak poslala poruku oboljelima: Molim vas, nemojte gubiti vjeru ili nadu

Nastavite se boriti za sve nas, napisao joj je jedan korisnik na Twitteru

Fox News

Z. K.

23.3.2024

- Molim vas, nemojte gubiti vjeru ili nadu. Niste sami - poručila je Kejt Midlton (Kate Middleton) u videu kojim je otkrila da joj je dijagnosticiran rak.

Njeno obraćanje dirnulo je milione ljude čije je živote pokvarila ova bolest.

Progovorila o dijagnozi

- Princezo Kejt, tako hrabar govor o vlastitoj dijagnozi je nešto preteško za učiniti. Znam iz vlastitog iskustva. Nastavite se boriti za sve nas - napisao joj je jedan korisnik na Twitteru.

Laburistički zastupnik Chris Bryant rekao je:

"Znam iz svog iskustva s melanomom da je rak strašan, ali nauka i medicina toliko su napredovale da se ne trebate bojati."

Oglasila se i Michelle Mitchell, direktorica najveće svjetske organizacije za istraživanje raka Cancer Research.

- U ovim teškim trenutcima, važno je da princeza dobije vrijeme i prostor da se fokusira na svoje liječenje i da poštujemo privatnost njene porodice. Zahvaljujući istraživanjima postoji nada - preživljavanje od raka se udvostručilo u posljednjih 50 godina - poručili su, prenose agencije.

Emotivni video

"Kate nas je sve podsjetila koliko je život dragocjen", "Nadam se da će se princeza izliječiti. Iz ličnog iskustva znam kroz što prolazi", samo su neki od komentara na internetu.

Podsjetimo, Kejt Midlton javnosti se obratila emotivnom video porukom u kojoj je otkrila da je dijagnoza "šokirala čitavu porodicu" i da su ona i Vilijam (William) "činili sve što mogu da procesuiraju i riješe ovo privatno za dobrobit porodice".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.