UZROK PROBLEMA

Selena Gomez priznala da ima bipolarni poremećaj

To me istovremeno i prestravilo i relaksiralo

Gomez: Uzimam lijekove. Agencije

Avaz.ba

5.4.2020

U razgovoru sa Majli Sajrus (Miley Cyrus) u petak, pjevačica i glumica Selena Gomez rekla je da je konačno saznala šta je razlog njenim višegodišnjim problemima, piše "Daily Mail".

U otvorenom razgovoru o svom mentalnom zdravlju, priznala je da joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. Saznala je to nakon posjete psihijatrijskoj ustanovi u okviru istraživačkog centra za neuronauku u Masačusetsu.

- Nedavno sam otišla u jednu od najboljih mentalnih bolnica i tamo sam dobila dijagnozu. To me istovremeno i prestravilo i relaksiralo. Relaksiralo zato što sam napokon saznala uzrok svih mojih depresija i tjeskoba tokom proteklih godina. Sve do sada nisam bila svjesna šta mi se događa. Sad kad napokon imam sve informacije, to mi pomaže i znam šta trebam učiniti. Kad sam bila mlađa, veoma sam se bojala grmljavine pa mi je mama kupila mnogo knjiga o tome kako nastaje. Rekla mi je: "Što više znaš o tome, manje ćeš se bojati." I uspjelo je. Isto vrijedi i za ovaj moj problem - govori Selena.

View this post on Instagram

Trying to take a cute/serious pic of me cooking but then felt embarrassed so I’m using the candid where I look so happy but I really feel kinda cheesy. 😏 Anyway, I shared a few lists in my stories of things I’m watching, listening to and reading to keep me positive and help pass the time. Hope it helps you 💖 For music: “If the World Was Ending” - JP Saxe & Julia Michaels “You Say” - Lauren Daigle “Snowchild” - The Weeknd “The Blessing” - Kari Jobe, Cody Carnes & Elevation Worship “The Box” - Roddy Rich For movies: Invisible Man Jennifer’s Body American Hustle Uncut Gems Clueless Sugar and Spice After the Wedding Zodiac Election Flirting with Disaster For shows: The Morning Show Good Girls The Servant SNL (re-runs) The Mind Explained For books: “Becoming” - Michelle Obama “The Undocumented Americans” - Karla Cornejo Villavicencio “Signs” - Laura Lynne Jackson For podcasts: On Purpose with Jay Shetty Wait Wait... Don’t Tell Me A New Earth - Oprah & Eckhart Tolle Get Sleepy For accounts to follow: @tinykitchentm @jessicayellin @selenagomez.doll @chloeiscrazy @nostalgia.video

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

- Ja sam djevojka iz Teksasa, a tu se, jednostavno, ne govori o mentalnom zdravlju. Tu moraš izgledati cool. Tako se kod djece i tinejdžera samo nakuplja bijes - objasnila je zašto prije nije obraćala pažnju na ovu mentalnu bolest.

Selena je govorila o anksioznosti i depresijama, ali nikad nije rekla da je u pitanju bipolarni poremećaj. U avgustu 2016. prekinula je čak i s nastupima da bi se riješila tjeskobe, napada panike i depresije. Tad je rekla da su to propratne pojave autoimune bolesti lupus, od koje boluje.

- Želim se usredotočiti na svoje zdravlje i sreću pa sam odlučila uzeti pauzu - rekla je tada, a iduće godine otišla je na transplantaciju bubrega, što je kasnije pokrenulo još jedan napad depresije.

Sada kaže da se odlično osjeća.

- Uzimam lijekove i svima preporučujem da riješe taj problem uz dogovor s doktorima i terapeutima. Olakšat ćete sebi život - zaključila je pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.