OBRAČUN S NOTAMA

Ne treba se kačiti s pjevačicama: Osveta se služi hladna

Šakira je nedavno na svojoj terasi postavila skulpturu vještice i okrenula je u pravcu kuće u kojoj živi Pikeova majka

Bijonse i Džej Zi: Varao je dok je bila trudna. AP

29.1.2023

Nakon raskida s partnerom mnogi su poželjeli dobiti još pet minuta kako bi mu rekli sve ono što se u trenutku razlaza zaboravi. Pravih riječi uvijek mnoge se kasno sjete. Međutim, nekada je možda i bolje malo pustiti da vrijeme uradi svoje i tek onda izgovoriti nekome šta leži na duši.

Ali zato svjetske pjevačice Šakira (Shakira) i Majli Sajrus (Miley Cyrus) su iskoristile svoju profesiju da tugu i ljutnju iz propale ljubavi pretoče u pjesme o kojima trenutno priča cijeli svijet i koje obaraju sve rekorde slušanosti. Kolumbijska pop-numera "Out of Your League" (Izvan tvoje lige) je oborila rekorde na YouTubeu, i da sada ima više od 205 miliona pregleda.

Vještica na balkonu

Šakirina pjesma je već dvije sedmice u samom vrhu najslušanijih pjesama na platformi YouTubeu. Ona je novu numeru posvetila bivšem partneru fudbaleru Žeraru Pikeu (Gerard Pique), koji je prevario s mladom Klarom Čiom Marti (Clara Chia Marty), koja je ranije radila u njegovoj kompaniji.

Pjevačica je nedavno na svojoj terasi postavila skulpturu vještice i okrenula je u pravcu kuće u kojoj živi Pikeova majka, a komšije su svjedočile da se njena pjesma po cijele dane odzvanjala iz kuće pop-pjevačice. Najnovije informacije su da je Pike bio nevjeran i ljubavnici, odnosno novoj djevojci Klari, s kojom je prevario Šakiru. Kako prenose španski mediji, Pike je prevario i Klaru, i to s advokaticom Džulijom Puig (Julia) a sve je otkrio španski novinar Žordi Martin (Jordi Martin) na svojim društvenim mrežama.

Samo dan poslije Šakirine, pjesmu je objavila i Majli Sajrus. Naime, ona je pjesmu posvetila bivšem suprugu Lijamu Hemsvortu (Liam Hemsworth), koji je 2019. godine iznenada podnio zahtjev za razvod. Na samom početku, Majli pjeva da su „sagradili dom i gledali kako gori“, i time aludira na kuću vrijednu 2,5 miliona u kojoj su živjeli i koja je izgorjela u požaru 2018. godine.

Pjesma je objavljena 13. januara, i to baš na dan kada je njen bivši muž glumac Lijam proslavljao 33. rođendan. Kako su prenijeli svjetski mediji, spot za pjesmu Majli je snimala u kući gdje ju je prevario bivši muž. Mnogi fanovi su zaključili da ova pjesma predstavlja prekid trogodišnje šutnje, i da u pjesmi govori o ljubavi prema sebi koju je otkrila nakon razvoda od glumca. Pjesma za dvije sedmice broji više od 111 miliona pregleda.

Pored njih dvije, koje su trenutno u samom centru svjetske medijske pažnje, postoji još mnogo numera koje su pjevačica posvetile svojim bivšim ljubavima.

Shakira - Avaz
Tejlor Svift - Avaz
Majli Sajrus - Avaz
Selena Gomez - Avaz
Adele - Avaz

Šampion za osvete

Pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) svoju pjesmu „Stil“ posvetila je bivšem momku Hariju Stajlesu (Harry Styles). Međutim malo ljudi zna da je njena veoma poznata pjesma „We Are Never Ever Getting Back Together“ ( Nikada više nećemo biti zajedno) posvećena glumcu Džejku Džilenhalu (Jake Gyllenhaal), s kojim je pjevačica bila u vezi. Tejlor je jednom prilikom izjavila da je namjerno napisala pjesmu kako bi iznervirala bivšeg partnera kada je bude čuo na radiju.

Pjesma je duga deset minuta, a pjevačica je otkrila da je numera nastala u „tužnom i uznemirujućem“ periodu njenog života.

Bijonse (Beyonce) su fanovi prozvali šampionom za osvete. Svojevremeno je objavila pjesmu „Ogorčenost“ u kojoj sve vrijeme pjeva o muškarcu koji je lagao. Kada je izdala album „Limunada“ i numeru „Izvini“ 2016. godine, potvrdila je da je njen suprug Džej Zi (Jay Z) varao dok je bila trudna, ali nikada nije otkriveno s kojom ženom joj je to uradio.

Pjesma glumice i pjevačice Selene Gomez „Izgubiti te da me voliš“ je podigla veliku prašinu na svjetskoj sceni kada je objavljena. Fanovi vjeruju da je Selena ovu pjesmu posvetila bivšem momku pjevaču Džastinu Biberu (Justin Bieber) s kojim je bila u turbulentnoj vezi od 2011. do 2017. godine. Najupečatljiviji stih pjesme po mnogima je:

„Za dva mjeseca si nas zamijenio kao da je bilo lako“, jer je pjevač nakon samo dva mjeseca od raskida započeo vezu s manekenkom Hejli Biber (Haley), s kojom je sada u braku.

Karijera na posvetama

Za Adel (Adele) mnogi smatraju da je karijeru izgradila na pjesmama posvećenim bivšim ljubavima. Njen cijeli album koji nosi naziv „21“, posvećen je bivšem momku. Ona u svojim hitovima nije opisivala šta joj je bivši napravio, već je na poetski način otpjevala svoj gubitak i tugu te bivšem poželjela sve najbolje. Adel nikada nije otkrila identitet svog bivšeg, a obožavatelji su ga nazvali „gospodin 21“. Nakon nekog vremena Adel se počela i šaliti da je taj bivši zaslužio da mu se prizna i doprinos za taj album koji joj je promijenio život. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.