STIŽE U JULU

Samsung Galaxy Z Fold 6: Revolucionarni dizajn za novu generaciju

Jedan od najznačajnijih aspekata Fold6 je njegov širi pokrovni zaslon

Galaxy Z Fold6. Twitter

M. Z.

21.2.2024

Samsungov nadolazeći Galaxy Z Fold6 donosi značajne promjene u dizajnu, uključujući širi pokrovni zaslon, kvadratniji oblik i ravni okvir. Te promjene, inspirirane nubijom Z60 Ultra, obećavaju udobnije korištenje i elegantniji izgled.

Značajna poboljšanja

Samsungov nadolazeći Galaxy Z Fold6, za koji se očekuje da će biti predstavljen krajem jula zajedno s Flip6, donosi uzbudljive promjene u dizajnu koje bi mogle privući mnoge kupce.

Prema pouzdanom tipsteru Ice Universe, Fold6 će se odlikovati značajnim poboljšanjima u odnosu na prethodne modele.

Jedan od najznačajnijih aspekata Fold6 je njegov širi pokrovni zaslon. Za razliku od uskih panela ugrađenih u ranijim modelima, Fold6 će imati zaslon sličniji Pixel Foldu, što će ga učiniti praktičnijim za korištenje bez otvaranja telefona.

Čvrstoća i izdržljivost

Ova promjena će riješiti jednu od glavnih zamjerki na Fold liniju i značajno poboljšati korisničko iskustvo.

Osim šireg poklopnog zaslona, Fold6 će imati i kvadratniji oblik s kockastijim uglovima. Ovakav dizajn, inspiriran nubijom Z60 Ultra, donosi moderniji izgled i udobniji osjećaj u ruci. Kut zakrivljenosti uglova bit će blizu pravog kuta, što će telefonu dati elegantan i sofisticiran izgled.

Još jedna značajka preuzeta od nubije Z60 Ultra je ravan okvir. Ovakav dizajn ne samo da izgleda elegantno već i poboljšava čvrstoću i izdržljivost telefona.

Usto, ravni okvir će olakšati korištenje S Pen pera, što će Fold6 učiniti još svestranijim uređajem.

Očekuje se da će Fold6 biti opremljen najnovijim procesorom Snapdragon 8 Gen 2, poboljšanim kamerama i većim baterijom.

Također se nagađa da će Samsung konačno implementirati ugrađeni S Pen slot, što će mnogim korisnicima biti dobra vijest.

Samsung Galaxy Z Fold6 donosi niz uzbudljivih promjena u dizajnu koje bi ga mogle učiniti najatraktivnijim foldablnim telefonom, piše Preporuceno.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.