AKO SE USUDITE PROVJERITI

Stomatologinja otkrila trik koji brzo otkriva smrdi li vam iz usta

Gotovo polovica žena kaže da ih loš zadah najviše odbija i da im može smetati kada su na spoju

Poližite lakat i znat ćete. Facebook

M. Z.

11.1.2024

Gotovo polovica žena kaže da ih loš zadah najviše odbija i da im može smetati kada su na spoju. Međutim, to nije samo problem kada je riječ o izlascima. 

U mnogim različitim aspektima života neugodan miris iz usta može stvoriti probleme, uključujući posao, školu i prijatelje.

Uprkos ozbiljnosti koju nosi u pronalaženju partnera, impresioniranju novog šefa ili šarmiranju novih prijatelja, mnogi pojedinci koji imaju neugodan zadah to ni ne znaju.

Stomatologinja Dr. Šadi Manoučeri (Shaadi Manouchehri) na društvenim mrežama podijelila je jednostavan trik koji bi mogao pomoći da prepoznate loš zadah i poduzmete korake da ga popravite ako to želite. Šadi otkriva jednostavan trik koji u samo 10 sekundi može otkriti imate li loš zadah.

- Samo poližite nadlanicu, pustite da se osuši deset sekundi i pomirišite. Ako loše miriše, vjerovatno imate loš zadah - ističe ona.

Najučinkovitija rutina za osvježavanje lošeg zadaha je strugalo za jezik i vodica za ispiranje usta.

@joycethedentist The bad breath routine I use after I eat Korean BBQ 😅 . #dentist #badbreath #learnontiktok #tiktokpartner #fyp ♬ original sound - Joycethedentist

Loš zadah koji traje i nakon osnovnih higijenskih postupaka može biti znak nečeg malo ozbiljnijeg poput neliječenog karijesa, bolesti desni ili čak kamenca na krajnicima, donosi YourTango. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.