RECEPTI

Desert s rižom, čokoladom i višnjama

Kad se dobro ohladi, umutite šlag, dodajte ga čokoladnoj riži i prelijte kompotom od višanja u koji ste dodali malo likera

Interesantan recept. Facebook

13.2.2024

Sastojci: 180 g riže, 6 dl mlijeka, 80 g čokolade za kuhanje, 2 kašike maslaca, 60 g šećera, 4 kašike slatkog vrhnja, prstohvat cimeta, 2 dl vrhnja za šlag, kompot od višanja, kašičica likera višnjevca.

Priprema:

1. Rižu prelijte mlijekom i zagrijavajte dok ne zavri pa smanjite temperaturu i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Dodajte čokoladu, maslac i šećer te kuhajte još dvije-tri minute. Maknite s vatre. Dodajte vrhnje i cimet te ostavite poklopljeno nekoliko minuta.

2. Rižu rasporedite po čašama i stavite u frižider. Kad se dobro ohladi, umutite šlag, dodajte ga čokoladnoj riži i prelijte kompotom od višanja u koji ste dodali malo likera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.