BEZ EMOCIJA

Zašto koncept "prijatelja sa povlasticama" ne funkcioniše za žene?

Ako vi u toj priči imate drugačija očekivanja, potajno se nadajući da će ovakav odnos pretvoriti u nešto više, zapravo samo trošite svoje vrijeme i energiju

Muškarci su oni koji imaju korist. ILUSTRACIJA

A. F.

22.5.2021

Prijatelji s povlasticama – predstavljaju dogovor između dvije osobe da budu više od prijatelja ali manje od osoba u vezi.

Ideja u obliku "prijatelja sa povlasticama" se posmatra kao jednako korisna i za žene i za muškarce. Međutim, obzirom da su žene i muškarci dva suštinski različita bića, kako biološki tako i psihološki, ova ideja zapravo ne funkcioniše za sve na isti način.

Muškarci su oni koji imaju korist

Ovakav koncept eliminiše muškarčevu potrebu da se oko vas imalo trudi. Bez zavođenja, bez nježnih riječi i sitnih znakova pažnje, sa fokusiranošću isključivo na seks. Prijatelji s povlastima je ono što bi gotovo svaki muškarac radije odabrao u odnosu na stvarnu vezu.

Gubljenje vremena i energije

Koncept prijateljstva se mjenja u potpunosti kada postanete sa nekim – prijatelj sa povlasticama. Ako vi u toj priči imate drugačija očekivanja, potajno se nadajući da će ovakav odnos pretvoriti u nešto više, zapravo samo trošite svoje vrijeme i energiju.


Na kraju ćete postati ljubomorni

Ako se sa datom osobom često viđate i praktikujete intimna druženja, vremenom ćete postati ljubomorni ako shvatite da kraj vas on ima i nekog drugog. Ljubomora se može javiti i ako on priča o djevojci koja mu se dopada, sa kojom čak i nije u vezi, jer vas između ostalog smatra i za prijatelja.


Ona vas želi

Svako ko ulazi u vezu bez obaveza zvanu prijataljstvo s povlasticama, treba da bude svjestan toga da osoba sa kojom ima intiman kontakt ne želi od nje ništa više od toga. Dakle, vi ste tu samo da mu korisno ispunite vrijeme dok ne naiđe neko ko mu u potpunosti odgovara sa kim će željeti vezu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.