NJEGA I LJEPOTA

Počastite se luksuznim tretmanima njege

Od finih bora do stresa i anksioznosti, tretmani se ne fokusiraju samo na tijelo, već često i na um i dušu

Opuštajući tretmani. Pixabay

Dž. R.

11.3.2024

Svake godine izlazi čitav niz novih i uzbudljivih estetskih i kozmetičkih tretmana koje možete isprobati, a zahvaljujući napretku u poljima tehnologije i nauke, sada postoje tretmani koji će zadovoljiti sve naše potrebe kada je riječ o zdravlju i ljepoti. Od finih bora do stresa i anksioznosti, najbolji tretmani se ne fokusiraju samo na tijelo, već često i na um i dušu.

Postizanje harmonije

Ukoliko želite isprobati neke od luksuznih tretmana, možete krenuti od dermaplaninga. Svi želimo meku, glatku kožu, a dermaplaning je najnoviji trend ljepote koji obećava da će pružiti upravo to. 

To je neinvazivan tretman lica, brz i lak proces koji bude jako brzo završen. Važno je da provjerite da li je vaš estetičar prošao respektabilan kurs dermaplaninga i da li ima sve potrebne kvalifikacije prije nego što rezervišete.

Ako uskoro planirate luksuzni spa izlet, obavezno zakažite sesiju terapije kišnim kapima za vrhunsko opuštanje. Kombinovanjem aromaterapijskih ulja s vlažnom toplotom za postizanje ravnoteže i harmonije, tretman uključuje niz tehnika masaže koje pomažu limfnoj drenaži i oslobađaju tijelo od toksina, posebnu pažnju obraćajući na lice, leđa, kičmu i stopala.

Vrhunska njega

Kriostimulacija se fokusira na rast kose i to je revolucionarni tretman u kome se skalp izlaže ekstremno niskim temperaturama pomoću tokova pare tečnog azota, s termoreceptorima postavljenim na to područje da signaliziraju mozgu da zaštiti tijelo. 

Ovaj odgovor rezultira oslobađanjem hormona koji stimuliraju rast kose i podstiču je da bude gusta i jaka, kao i liječenje stanja kože glave poput peruti i seboreje.

Duboka revitalizacija

Možda jedan od najzastupljenijih tretmana koji u posljednje vrijeme privlači pažnju je floating (plutanje), koji uključuje ulazak u rezervoar bez svjetlosti i bez zvuka, napunjen Epsom slanom vodom zagrijanom na temperaturu kože, u kom se zadržavate određeno vrijeme kako biste utonuli u stanje meditacije.

Ljubitelji ovog tretmana kažu da se osjećaju okrepljeno i duboko revitalizovano nakon seanse, posmatrajući ga kao vrhunski oblik njege o sebi, a smatra se da je koristan u smanjenju stresa i ublažavanju bolova. 

Ako vam sama pomisao na to izaziva lupanje srca i izaziva osjećaj klaustrofobije, onda to možda nije najbolji izbor za vas, ali ako možete da se nosite s mračnim, zatvorenim prostorima, rezultati su više nego vrijedni.

Omiljeni tretman

Svježe nalakirani nokti su oduvijek bili jedan od naših omiljenih tretmana koji čini da izgledamo njegovano u svakom trenutku. Mnogi profesionalci u industriji koriste sada opuštajuće procedure koje uključuju alfa hidroksi piling, kako bi ruke bile glatke i meke bez potrebe za abrazivnim pilingom, zajedno s potpunom analizom kvaliteta noktiju. 

Ruke i nokti se tretiraju raznim hranljivim uljima prije nego što navučete tople rukavice. Zatim slijedi izbor prelijepog laka za nokte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.