STARO IZNOVA POSTAJE NOVO

Svjetlucave usne su najnoviji make-up trend za zimu 2024.

Pored Diorovog ruža, veliku popularnost uživaju i MAC balzami, koji su uvijek rasprodani, te Kiko sjajila za usne

Svjetlucave usne su najnoviji make-up trend. TikTok

H. J. I.

17.12.2023

Od potpuno pigmentiranih boja s upečatljivim efektima do suptilnih prozirnih nijansi neutralnih boja, svjetlucave usne su postale vodeći trend.

2016. godine priznata vizažistica Pet Mekgrat (Pat McGrath) utemeljila je trend svjetlucavih usana, stvarajući sjajne izglede za poznate dizajnere poput Versacea i DKNY-ja. Kao rezultat toga, predstavila je Pet Mekgrat Labs Lust 004 setove za usne.

@izzipoopi Glitters 4L @Alina Timo @cristinamonti ♬ Glamorous - Fergie

Čini se da ono što je staro iznova postaje novo. Isto se može reći i za svjetlucave usne jer su doživjele ozbiljan preporod 2023., trenutno skupljajući gotovo 500 miliona pregleda samo na TikTokovom #GlitterLips hashtagu. 

@taontm Trying the new Dior glitter lipstick ❤️ literally THE holiday lips I’m obssesed!! #diorbeauty #lipcombo ♬ original sound - ♬~♡

Viralni Dior Forever Liquid Sequin ruž za usne - koji se suši i matira i otkriva svoj sjaj tek nakon što protrljate usne - lansiran je krajem 2023. i od tada ga je gotovo nemoguće uhvatiti. Pored Diorovog ruža, veliku popularnost uživaju i MAC balzami, koji su uvijek rasprodani, te Kiko sjajila za usne. 

Svjetlucave usne nisu samo make-up trend, već izraz samopouzdanja, kreativnosti i čarolije koja prati zimsku sezonu. Zaronite u svijet sjaja i doživite magiju ovog zimskog perioda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.