ZA DAME

Savjet trenerice: Riješite se celulita pomoću desetominutne rutine

Iako će ova rutina ''zapaliti'' mišiće, neće oduzeti puno vremena u danu. Poanta je raditi kraće, ali intenzivne treninge

Riješite se celulita. Instagram

M. Z.

12.7.2023

Samer Smit (Summer Smith) za sebe kaže da je ''fitness cura'', a vitko tijelo i zategnuti mišići rezultat su redovnih posjeta teretani. No, budući da nema uvijek puno vremena, osmislila je 10-minutni trening koji cilja na donji dio tijela.

- Moja tajna za održavanje zategnutih nogu i smanjenje celulita je kardio trening koji uključuje intervale trčanja i hodanja - izjavila je Samer, dodajući da to radi na traci za trčanje u teretani.

@summsmith Replying to @kdrewery0 i did this one 1-2x a week for 4 weeks and saw insane results!! 🔥 #gymleg #gymlegday #legroutine #legroutines #toneleg #tonelegs #tonelegsworkout #tonelegsgym #innerthighworkout #innerthighexercise #womenlegworkout #womenlegsday #womenlegday #fitnesstips ♬ Nonsense - Sped Up Version - Sabrina Carpenter

Započnite hodanjem oko 5 kilometara na sat, a nivo nagiba stavite 15 stepeni, tako da imate lagani uspon. Vježba neka traje tri minute, savjetuje iskusna fitness cura.

- Nakon toga je trčanje laganim tempom, oko 7 kilometara na sat, s nagibom od 12 stepeni, također tri minute - objašnjava.

Zatim napravite ''hod za hlađenje'' od oko 5 kilometara na sat, po ravnom bez nagiba, dvije minute.

I za kraj, tu je trčanje po ravnom dvije minute, brzinom od oko 11 kilometara na sat.

Budući da ti intervali ubrzavaju otkucaje srca, to je napornih, ali učinkovitih 10 minuta. Takav kardio trening ubrzava sagorijevanje masnoća.

- Ovo djeluje ponekad kao kazna, ali se isplati - komentirala je Samer.

Nakon što je jedna osoba pitala koliko često to radi, kraljica vježbanja je odgovorila jednom sedmično.

- Uredu, ovo je bilo brutalno - komentirali su ljudi.

Jedna je to i pokušala te zaključila: 'Upravo sam ovo napravila i treba me iznijeti iz teretane.''

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.