DOBRO JE ZNATI

Zaboravite na kuhanje čaja s proključalom vodom: Ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

Sve dodatke koje volite dodajte na samom kraju.

Vrela voda ''ubija'' okus. Receptoor.com

M. Z.

17.12.2023

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i tačan način pripreme čaja. Šta god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet... Morate znati kako ga pripremiti. Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj, piše The Sun.

- Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin - dodaje.

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.