JEDNOSTAVNA METODA

Odličan trik uz koji će kuhana jaja baš uvijek ispasti savršeno

Kako bi olakšala kuhanje jaja, kuharica Keli Skot iz Kalifornije podijelila je jednostavnu metodu

Kuharica dijeli odličan trik. TikTok

M. Z.

22.11.2023

Većina voli kuhana jaja i nije tajna da kuhanje može biti izazov, a ovaj jednostavan trik čini ih savršenim svaki put.

Omiljeni obrok

Kako bi pokušala olakšati stvari, kuharica iz Kalifornije Keli Skot (Kelly Scott) otkrila je trik koji osigurava da svaki put dobijete savršen omiljeni obrok.

Skot je zapravo prije radila na posluživanju doručka, što znači da je u svoje vrijeme skuhala više od nekoliko jaja.

Postoji mnogo različitih načina na koja ih možete skuhati, ali vješta kuharica preporučuje ''metodu sita'' za lakše rezultate u kuhinji te je trik podijelila na društvenim mrežama.

Sve što trebate učiniti je razbiti jaje u mrežasto cjedilo ili sito, kako biste se riješili labavih dijelova bjelanjka. Ovo će pomoći da čvrsti dijelovi ostanu na mjestu, a pomoći će i da jelo bude ujednačenije.

@kellyscleankitchen Foolproof way to poach eggs #eggs #poachedegg #cooking101 #cooktok #breakfast #brunch ♬ Music For a Sushi Restaurant - Harry Styles

Savjetuje da provjerite je li voda zagrijana na oko 80ºC. Zatim samo trebate promiješati vodu prije nego što izlijete jaje u sredinu vrtloga. Kada je ovo gotovo, možete vrtjeti još malo ako želite.

Pratioci oduševljeni

Nakon što se bjelanca formiraju, podignite jaje s dna kako se ništa ne bi zalijepilo. Kuhanje bi trebalo trajati samo dvije ili tri minute. Keli kaže da ovaj trik funkcionira čak i kada kuhate nekoliko jaja odjednom.

Pratioci su ostali impresionirani metodom.

- Ovo me inspiriralo da napravim kuhana jaja čim sam to vidjela - rekao je komentator.

- Doslovno ih nikada prije nisam napravio i zapravo jako dobro funkcionira - dodaje drugi.

- Isprobala sam toliko različitih metoda za kuhanje, a ova mi je konačno uspjela - pohvalio se treći, piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.