POSLASTICA

Evo jednostavnog recepta kako da napravite tiramisu bombice

Za 15 bombica potrebna su vam tri pakovanja piškota

Jednostavan recept. TIKTOK / PRINTSCREEN

Piše: A. O.

5.11.2022

Tiramisu kuglice prava su poslastica, a ono što će vam biti potrebna za ovaj jednostavni slatkiš je svega par sastojaka.

Za 15 bombica potrebna su vam tri pakovanja piškota. Jedan red piškote izlomite na sitne dijelove. U 100 ml skuhane espresso kafe dodajte dvije kašike šećera i jednu kašiku ruma po želji te promještajte.

Ostatak recepta pogledajte na videosnimku.

@slatkadomacica Za 15 bombica: 3 pakovanja piškota od 1 reda izlomiti na sitne delove. U 100ml skuvane espresso kafe dodati 2 kašike šećera i 1 kašiku ruma po želji, promešati. Kafu dodati u piškote, promešati. Zatim dodati 250g maskarpone sira i mešati dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice. Gotovu smesu odložiti u frižider na pola sata. Od smese sada uzimati po malo, rastanjiti na dlanu, dodati malo Nutelle i formirati bombicu. Bombice uvaljati u kakao, višak kakao praha ukloniti sa bombica da ne budu gorke, ja sam to uradila uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji). Bombice su odmah spremne za jelo ali su još lepše ako malo odstoje u frižideru! #slatkadomacica #tiramisu #recept #nutella #fyp #foryoupage ♬ original sound - Julia
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.