SAVJETI

Riješite se dlačica s lica

Ovaj problem možete riješiti kupovnim proizvodima

Dlačice se najčešće pojavljuju iznad usana ili uz rubove lica. Ilustracija

Z. K. / Avaz.ba

21.9.2020

Željele mi priznati to ili ne, svaka žena ima dlačice na licu, iako neke imaju više i izraženije od drugih. Dlačice se najčešće pojavljuju iznad usana ili uz rubove lica. Ovaj problem možete riješiti kupovnim proizvodima, voskom ili kremom za depilaciju, no sve te hemikalije i vosak mogu oštetiti vašu kožu, a i koštaju puno više od ovog prirodnog “recepta” koji će pomoći da se trajno riješite dlačica.

Riječ je o tehnicikoju žene s Bliskog istoka koriste već stoljećima, a sastojci su puni vitamina, minerala i antioksidansa koji će učiniti vašu kožu mekom i glatkom i bez neželjenih dlačica. Glavni sastojak je kurkuma koja, uz antibakterijska i antiseptička svojstva, također pomaže usporiti i eliminirati rast dlačica.

Evo šta vam je potrebno: 2 kašike meda, 1,5 kašika soka od limuna, 1 kašika kurkume, 1 kašika zobenih pahuljica (mljevenih). Stavite zobene pahuljice u mužar i sameljite ih (ili kupite već samljevene). Dodajte tome kurkumu, limun i med. Dobro promiješajte i nanesite na područje s kojeg želite ukloniti dlačice. Ostavite 20 minuta. Nakon toga kožu protrljajte navlaženim peškirom ili kuhinjskom krpom te isperite lice i nanesite hidratantnu kremu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.