ZANIMLJIVI REZULTATI

U ovim situacijama muškarcima se više sviđaju punije žene, iako inače vole vitkije

Čini se da je oblik tijela važan znak fizičke i psihičke zrelosti

Muškarci pod stresom vole punije žene. Arhiv

Avaz.ba

15.8.2020

Muškarce u razdoblju teške financijske krize i stresa više privlače žene s naglašenim oblinama, tvrde naučnici britanskog Sveučilišta Westminster, prenosi 24sata.hr.

Oni su u eksperimentalnoj studiji prije nekoliko godina polovicu ispitanika intervjuirali tako da su im postavljali pitanja koja povećavaju razinu stresa, dok su drugi odgovarali na banalna pitanja koja ne podižu razine stresa. Nakon toga obje skupine ispitanika pregledali su slike žena od jako mršavih do pretilih.

Oni muškarci kojima je nakon intervjua bila povećana razina stresa, preferirali su žene punije figure. Muškarci u nepovoljnim trenucima u životu uvijek izabiru "zrelije karakteristike izgleda", objasnila je autorica studije, dr. Viren Swami.

- Čini se da je oblik tijela važan znak fizičke i psihičke zrelosti - kaže Viren.

Oni koji nisu sudjelovali u "stresnom" intervjuu privlačnijima su smatrali mršavije žene, poput Angeline Jolie. Ovo, kažu znanstvenici, objašnjava i činjenicu da se u neciviliziranim kulturama gdje većina pripadnika ima manjak resursa za život, obline cijene.

Prijašnja studija popularnog časopisa Playboy otkrila je da su u posljednjih 46 godina u recesijsko vrijeme žene većih oblina češće krasile naslovnice, nego što je to bilo u vrijeme ekonomske stabilnosti, piše Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.