VAŠA KUHARICA

Nikad jednostavnije: Evo kako da ukiselite kupus

Sve možete sami

Kupus. Arhiv

Avaz.ba./Vijesti.me

20.10.2019

Za pripremu kiselog kupusa potrebno je:

3 glavice kupusa; 

- soli;  

- voda. 

Kupus očistiti i dvije glavice izrendati. Jednu glavicu očistiti i izdubiti pa u rupu staviti malo soli. Na dno kofe koja ima poklopac staviti rendani kupus pa posoliti. Preko njega staviti glavicu kupusa pa pored kupusa u krug stavljati rendani kupus i rukama pritiskati.

Svaki red soliti dok se sve ne utroši. Naliti hladnom vodom da ogrezne. Odozgo staviti plastični pritiskač i neki kamen. Ostaviti 10-12 dana na toplom da se ukuseli.  

Nakon što bude gotovo, možete napravite podvarka od kupusa koji ste sami ukiselili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.