TRADICIONALNA MEDICINA

Hren liječi sinuse, plućne bolesti i astmu

Za plućne bolesti pripremite čaj

Spremaju se na jednostavan način, u kućnim uvjetima. Ilustracija

Avaz.ba

4.5.2020

U svakom domaćinstvu treba da se nađe hren ne samo zbog toga što daje poseban okus jelima, već i zato što posjeduje iscjeliteljsku moć, kažu stručnjaci. To potvrđuju brojni preparati koje nudi tradicionalna medicina, a spremaju se na jednostavan način, u kućnim uvjetima. 

1.  Za upaljene sinuse zagrijte ringlu i stavite na nju narendan hren, a zatim nad to nadnesite peškirom pokrivenu glavu i udišite isparenja od pet do 10 minuta. Najbolje je da to uradite pred spavanje i da legnete pokrivene glave. Poslije nekoliko dana, sinusi će početi da se čiste, a bolovi će proći.


Pomaže kod upale sinusa. Ilustracija

2. Za plućne bolesti pripremite čaj. Sa 200 ml kipuće vode prelijte 10 g narendanog korijena i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovako dobiven čaj pijte od dva do tri puta dnevno u malim šoljama.

3. Za liječenje astme, skuhajte četiri supene kašike narendanog hrena u šolji jabukovog sirćeta. Kada se hren razmekša, procijedite ga pa dobivenoj količini dodajte istu količinu meda. Smjesu lagano kuhajte da se zgusne, a onda u to dodajte ranije iscijeđen sok i ostavite da se ohladi. Ovako dobiveni lijek pijte ujutro i uvečer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.