SAVJETI

Savjeti za jednostavno održavanje farbane kose

Postizanje savršene nijanse gotovo je nemoguća misija bez agresivnih boja za kosu

Loše održavanje boje može nepovratno uništiti kosu i njenu boju. Ilustracija

Zdravlje u kući

7.3.2020

Loše održavanje boje može nepovratno uništiti i kosu, i njenu boju. U najboljem slučaju, ista nijansa može se postići prilikom sljedećeg bojanja. Donosimo zato savjete kako što dulje održavati boju i sjaj obojene kose.  

Kosu nikako nemojte prati u prvih 24 sata, a ako se radi o intenzivnim nijansama poput crvene ili crne do prvog pranja pričekajte minimalno 48 sati.

Nisu svi proizvodi za kosu namijenjeni vašim tipovima. U dogovoru s frizerkom otkrijte koji proizvodi su idealni za bojom tretiranu kosu određenog tipa. Jedna posjeta drogeriji osigurat će kvalitetnu dugotrajnu boju.  

Koristite šampone bez sulfata. Svaki šampon koji se izrazito jako pjeni to čini zahvaljujući djelovanju sulfata. Ovo znači da on dobro uklanja prljavštine i nečistoće, ali s njima odnosi boju. Pronađite neki blaži šampon koji se minimalno pjeni.

Toplu vodu poželjno je izbjegavati jer ona lakše ispire boju, a ovo posebno vrijedi za prvo pranje nakon bojenja. Pokušajte kosu prati u hladnoj ili barem mlakoj vodi kako biste sačuvali intenzitet nanesene boje.

Ako ste nedavno obojili kosu, pokušajte izbjegavati izlaganje kose suncu. Sunce svojim zrakama izbjeljuje kosu. Za slučaj da ne možete izbjeći sunce, stavite šešir ili kapu, a kosu povežite u rep ili neku od sada modernih punđa.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.