SAVJETI Morate se dodatno potruditi

Njegovana kosa i u zimskim mjesecima

Uvijek je dobro osušite fenom prije nego što izađete iz kuće

Zdravlje u kući
15.01.2020 19:55

Kako biste je zaštitili redovno nosite kapu

Foto: Ilustracija

Tokom hladnijeg vremena i vašoj kosi nedostaje pažnje. Ukoliko želite izgledati zdravo i njegovano, morate se dodatno potruditi oko nje, jer je tjeme osjetljivo posebno tokom zimskih mjeseci.

Slijedi nekoliko savjeta stručnjaka kako bi vaša kosa tokom hladnijih mjeseci izgledala što bolje.

Koristite regenerator koji sadrži ulja koja će nahraniti vašu kosu. Dva puta sedmično dodatno je nahranite tako da regenerator držite dvadesetak minuta u kosi.  Nakon toga ga isperite toplom vodom. Kosu uvijek dobro osušite fenom prije nego što izađete iz kuće. 

Ona mora biti potpuno suha, inače bi se vrlo brzo mogli pojaviti problemi s tjemenom. Kako biste je zaštitili, redovno nosite kapu kada izlazite iz kuće.

Nedostatak vlage i izlaganje promjenljivim temperaturama uzrokuje pucanje kose u zimskom periodu. Da biste spriječili njeno pucanje, nanesite ulje ricinusa na vlažnu kosu prije sušenja i vaša kosa će izgledati zdravije.

Anonimna anketa provedena u jednom frizerskom salonu pokazala je da je čak 95 posto ispitanika nezadovoljno kvalitetom kose u zimskim, mračnim mjesecima jer im je beživotna, bez sjaja i vrlo se teško oblikuje u željenu frizuru.

Jaja su puna proteina te se preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Dobra su za cijeli organizam pa ih koristite za zdraviju i ljepšu kosu. Ostavite jaje sat da djeluje na vašoj vlažnoj kosi i zatim isperite. Vaša kosa će ponovo biti sjajna.

Tagovi

Kosa Zima Njega

Komentari

NA VRH