KORISNO

Limun jača organizam, evo kako

Cijele godine može da se koristi u vidu limunade ili kao dodatak drugim pićima i raznim jelima

Ima specifičan okus i miris. Ilustracija

Zdravlje u kući

15.12.2019

U zimskim i ranim proljetnim danima, kad ponuda svježeg voća nije zavidna, limun ima veliki značaj u ishrani. Zbog specifičnog okusa i mirisa, ali i viskog sadržaja vitamina C, on cijele godine može da se koristi u vidu limunade ili kao dodatak drugim pićima i raznim jelima.

Sazreo na suncu, limun svojom salicilnom kiselinom uništava štetne kiseline i bakterije, a jača i otpornost organizma. Osobe koje pate od gastritisa i čira na želucu, nastalih zbog viška želučane kiseline, trebalo bi da limun koriste u vidu razblaženog soka, blago kiselkastog ukusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.