BANJA LUKA

Kompanija "Hemofarm" poklonila Domu zdravlja portabilni ultrazvučni aparat

Grad Banja Luka i Dom zdravlja u Banjoj Luci započeli su 6. oktobra 2019. godine projekt besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda koji se odvija pod sloganom „Za tvoje dobro“

S uručenja portabilnog ultrazvučnog aparata. Kompanija "Hemofarm"

Z.K. / Avaz.ba

28.11.2019

Za potrebe Doma zdravlja Banja Luka kompanija “Hemofarm” donirala je portabilni ultrazvučni aparat, čime se priključila projektu preventivnih zdravstvenih pregleda „Za tvoje dobro“. 

- Za potrebe provođenja projekta besplatnih preventivnih pregleda za građane grada Banje Luka kompanija “Hemofarm” donirala je Domu zdravlja savremeni portabilni ultrazvučni aparat, vrijednosti od 36.270 KM. Ovim gestom kompanija “Hemofarm” ponovo je pokazala da posluje kao društveno odgovorna kompanija, koja se brine o potrebama lokalne zajednice i stanovništva Banje Luke. Ovaj ultrazvučni aparat je prenosiv i time je omogućeno da ultrazvučni pregledi kroz projekt budu dostupniji građanima i da se obavljaju na terenu izvan Odjeljenja radiološke i ultrazvučne dijagnostike - rekla je direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović.


Urošević: Pozvao sugrađane da se javljaju na redovne preglede. Kompanija "Hemofarm"

Grad Banja Luka i Dom zdravlja u Banjoj Luci započeli su 6. oktobra 2019. godine projekt besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda koji se odvija pod sloganom „Za tvoje dobro“. Cilj ovog projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja radi sveobuhvatne i dostupne zdravstvene zaštite za građane.

- Kad god govorimo o malignitetima, moramo preko svih dostupnih oblika komunikacije isticati važnost prevencije i neophodnost stručnih i redovnih pregleda pa bih iskoristio i ovu priliku da pozovem naše sugrađane da se javljaju na redovne preglede bez obzira na spol i godine. Ovo je i mjesec" Movember", mjesec podizanja svijesti o muškim bolestima, koje su često tabu tema u društvu, a tabu teme u zdravlju ne smiju postojati. Postoje samo simptomi koji, gurajući ih pod tepih, postaju problemi. Tako se i naša kompanija, svjesna povećanih potreba za ultrazvučnim pregledima, u sklopu ranog otkrivanja karcinoma, odmah odazvala pozivu za priključenje ovoj akcijii - naglasio je Saša Urošević, direktor banjalučkog "Hemofarma".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.