SAVJETI Pomoći će vam kockica leda, čaj, sirće

Olakšajte sebi peglanje odjeće

Vrijedi provjeriti neke od trikova koje stručnjaci za održavanje doma preporučuju

Zdravlje u kući
21.11.2019 20:25

Vrijedi provjeriti neke od trikova koje stručnjaci preporučuju

Foto: Ilustracija

Peglanje je, vjerovatno, najomraženiji kućanski posao i malo je onih koji rado uzimaju peglu u ruke. Stoga vrijedi provjeriti neke od trikova koje stručnjaci za održavanje doma preporučuju da bi odjeća nakon sušenja bila bez nabora, kako biste izbjegli potrebu za peglanjem.  Oni su otkrili nekoliko savjeta, pri čemu će vam pomoći neki sastojci koje sigurno uvijek imate kod kuće. 

1. Pošpricajte rublje sirćetom i vodom - Pomiješajte alkoholno sirće i vodu u omjeru 1 prema 3 u bočici za špricanje pa pošpricajte po suhom rublju. Pustite da se osuši i većina nabora bi trebala nestati. Osim toga, alkohol je dezinfekcijsko sredstvo, pa je to odličan način da osvježite odjeću prije idućeg pranja. 

2. Ubacite kockicu leda u sušilicu – Ako ste među sretnicima koji posjeduju sušilicu, ubacite u bubanj s rubljem kockicu leda i postavite tajmer na 10 minuta. Vrućina će pomalo otapati led i tako će se otpuštati para, što će imati učinak na ravnanje nabora dok se vi bavite važnijim stvarima.

3. Postavite foliju ispod odjeće dok peglate - Evo odličnog trika da sebi olakšate peglanje i odjednom ispeglate odjeću s obje strane. Postavite ispod odjeće aluminijsku foliju za kolače, koja će privući toplinu i doprinijeti tome da se izravna i rublje s druge strane dok peglate jednu. Tako ćete barem uštedjeti malo vremena.

4. Pomozite sebi čajnikom - Manje komade odjeće, kao što su potkošulje, majice, šalovi i slično, možete objesiti iznad čajnika u kojem je vrući čaj, kako bi para nabrzinu dohvatila rublje i tako doprinijela tome da se nabori izravnaju.

Da biste brzo riješili nabore na odjeći koju morate odjenuti, objesite je na vješalicu i lagano pošpricajte običnom vodom. Potom je kratko isfenirajte fenom za kosu na visokoj temperaturi, što je najbolja alternativa peglanju.

Tagovi

Peglanje Odjeća

Komentari

NA VRH