SAVJETI Zadivite sve porcelanskom kožom

Neka vam lice uvijek izgleda odmorno

Važno je redovno raditi eksfolijaciju kako biste uklonili mrtve stanice

Zdravlje u kući

Laganim kružnim potezima prema gore svaki dan izmasirajte lice

Foto: Ilustracija


Korejke su poznate po predivnoj porcelanskoj koži pa ne čudi da je njihova rutina njege kože privukla i globalnu pažnju. 

K-beauty, kako se danas popularno zove, može se nazvati dijelom korejske kulture. Majke od najranijih dana uče svoje kćerke kako se umivati i brinuti o koži, što uključuje određene kozmetičke proizvode, ali i prehranu te stil života.

Mlade Korejke, naprimjer, nose kišobrane za vrijeme sunčanog dana kako bi se zaštitile od UV zraka i neželjenih mrlja po koži. Osim što je kožu potrebno hidrirati tokom cijele godine, stručnjaci donose i nekoliko savjeta iz korejske beauty rutine pomoću kojih će uvijek biti odmorno lice.

1. Redovna eksfolijacija - Ljudi dnevno izgube oko 10 milijardi mrtvih stanica kože, što je prosječno 23 kilograma tokom života. Zbog toga je važno redovno raditi eksfolijaciju kako bi sev uklonile mrtve stanice i dozvolilo novim stanicama da dođu do površine kože.

Eksfolijacija može biti hemijska ili mehanička. Najjednostavniji način koji sebi može priuštiti bilo ko jeste mehanička eksfolijacija pomoću peškira umočenog u toplu vodu. Laganim kružnim potezima prema gore svaki dan izmasirajte lice za nevjerovatno glatku kožu.

2. Nahraniti kožu superhranom - Od svih kozmetičkih proizvoda u Koreji maske za lice vjerovatno su najpopularnije. Najprirodnija maska za lice koju možete pronaći vjerovatno je ona od zdrave hrane. Superhrana je dobra za zdravlje, ali i za primjenu na koži. To su maske za lice napravljene od vlakana dobivenih iz celuloze stabla eukaliptusa, a možete odabrati masku od paradajza, mrkve, kokosa, avokada i brojne druge.

Boja usana dobar je pokazatelj zdravlja, pa tako blijede usne mogu ukazivati na nedostatak vitamina u organizmu, a u ekstremnim slučajevima čak i na rak kože. Prirodna boja i zdrave usne pomladit će izgled cijelog lica pa ih je važno redovno hidrirati.

Više o temi Lice

NJEGUJTE SE
Ovako se pravilno čisti lice
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na