NJEGUJTE SE Da koža blista i ten bude savršen

Ovako se pravilno čisti lice

Na poboljšanje sveukupnog stanja i izgleda kože veliki utjecaj ima i pravilno čišćenje

Zdravlje u kući

Prvi korak je uklanjanje šminke odstranjivačem na bazi ulja

Foto: Ilustracija


Svakodnevno čišćenje lica može se činiti prilično jednostavnim. Ali, pravilno čišćenje može za kožu učiniti mnogo više od samog uklanjanja šminke i nečistoća, ono može imati velik utjecaj na poboljšavanje sveukupnog stanja i izgleda kože.  

Stručnjaci su predložili idealnu rutinu čišćenja koja će popraviti teksturu tena i uz koju će koža ponovno zablistati.

Prvi korak je uklanjanje šminke odstranjivačem na bazi ulja. Nekoliko slojeva pudera i tvrdokoran make-up na području oko očiju, teško je ukloniti samo jednim čišćenjem. Zato je važna upotreba odstranjivača na bazi ulja, poput mlijeka za čišćenje, koje će, zahvaljujući uljnoj bazi, otopiti molekule šminke s lica.

Uljni odstranjivači uklonit će tvrdokornu šminku, ali njeni ostaci, kao i druge nečistoće, ostaju na koži i nakon uklanjanja. Zbog toga je potrebno da navlažite lice mlakom vodom i laganim kružnim pokretima nanesite na lice nježni, prirodni gel za čišćenje bez sapuna. Ne zaboravite očistiti i krajeve lica uz kosu, uši i vrat. 

Površina meke kože uvijek je bez odumrlih ćelija. Stoga je nježni piling kože neophodan kako bi koža prodisala. Odaberite piling sa prirodnim česticama, lagano ga umasirajte kružnim pokretima, a zatim isperite.  

Otvorite pore i dubinski ih pročistite. Priuštite licu blagu parnu kupku, ali ne prevruću, u koju ste dodali nekoliko listića začinskog bilja – lavande za normalnu i suhu kožu te majčine dušice ili ruzmarina za masnu i mješovitu kožu. Stavite peškir preko glave na 5-10 minuta. 

Na kraju, nakon što ste u potpunosti očistili kožu, vrijeme je za tonik. Lagani, ali učinkovit bezalkoholni tonik savršen je za zatvaranje pora i uravnotežit će pH vrijednost kože, ukloniti ostatke kamenca iz vode te omekšati i umiriti kožu. 

 

Više o temi Lice

ZDRAVLJE U KUćI
Lice kao od porcelana

Više o:

Lice Čišćenje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na