SAVJETI

Auto vam se usmrdio po kiši? Ovaj trik odnosi neugodan miris mokrih kišobrana

Natopljeni potplati cipela, minimalno otvoreni prozori i mokri kišobrani po podu čine čuda u svega tri dana. U negativnom smislu, naravno

Trik kojem korisnici ispisuju pohvale najčešće je onaj sa sodom bikarbonom. Ilustracija

Z.K. / Avaz.ba

12.11.2019

Ako ste današnji dan dočekali smrknuti, neće vas obradovati nadolazeća prognoza. Vozači su posebna kategorija. Ne samo da kiša znači komplikacije u ovoj nekima inače omiljenoj aktivnosti, već su opasnosti na cestama nezanemarive skliske ulice, gužve u saobraćaju pa i duboke lokve na cestama čine uobičajenu jutarnju rutinu gotovo mučnom. Još ako tome pridodate smrad vlage koji se u samo par dana uspio akumulirati u vašem automobilu, vjerojatno vam dođe da u njega sljedeći put ni ne sjedate... 

Natopljeni potplati cipela, minimalno otvoreni prozori i mokri kišobrani po podu čine čuda u svega tri dana. U negativnom smislu, naravno. A ako vam se ne da čekati suha vremena, možete isprobati trik koji će vam pomoći u odstranjivanju neugodnih mirisa iz automobila.

Savjet koji ćete naći na stranicama specijaliziranima za brigu o vozilima, onaj je o "držanju" kišobrana u prtljažniku umjesto pod nogama ostalih putnika. Tako ćete izbjeći neugodan miris unutar kabine, a tepihe sačuvati suhima.

Ukoliko su se oni pak namočili, možete ih ponijeti kući, oprati i osušiti kako biste izbjegli da se smrad u vlažnome autu stvara doslovce preko noći. Sljedeći je to savjet, a brojni korisnici tvrde kako im u ovim situacijama zlata vrijedi i fen. Na brzinu možete posušiti "tapetiće" i vratiti ih u auto, koje ste prethodno usisali.

No trik kojem korisnici ispisuju pohvale najčešće je onaj sa sodom bikarbonom. Ako ste nestrpljivi pa ne možete čekati sunčani dan kako biste svoje vozilo doveli u red, po vlažnim sjedalima pospite obilnu količinu sode bikarbone. Pustite ju da odstoji preko noći, a ujutro ju odstranite usisavačem. Soda ima nevjerovatnu sposobnost uklanjanja neugodnih mirisa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.