TRIKOVI

Nekoliko je načina da sebi olakšate čišćenje doma

To nije posao koji ćemo raditi s uživanjem, ali kada na kraju sve blista, zadovoljstvo je neprocjenjivo

Prije nego što se uhvatite krpe pustite muziku. Ilustracija

Zdravlje u kući

13.11.2019

Niko nije presretan kad se mora uhvatiti čišćenja i pospremanja. To definitivno nije posao koji ćemo raditi s uživanjem, ali kada na kraju sve blista, zadovoljstvo je neprocjenjivo. 

Najteže je započeti, a kasnije sve ide lakše. Nekoliko je načina da sebi olakšate čišćenje i pospremanje vašeg životnog prostora i da sve u kratkom roku bude blistavo čisto.

Ljudi koji se profesionalno bave čišćenjem prostora kažu da je muzika pokretač svega. Zato, prije nego što se uhvatite krpe, pustite muziku koja će vam dati ritam i tako vam pomoći da raspoloženi i razdragani brzo pospremite. Potom otvorite sve prozore u kući. Svjež zrak ne samo da će vam pomoći da brže odradite posao već će i istjerati neprijatne mirise iz kuće.  

Još jedan od načina za dobivanje motivacije je taj da odredite rok u kojem nešto morate uraditi. Kad znate da određeni posao trebate uraditi u određenom roku, potrudit ćete se da to i ispunite.

Čitajte članke o održavanju kuće, jer i tako možete dobiti inspiraciju kako biste započeli s pospremanjem doma. Možete naići na neke savjete i prijedloge koji će vam u tome pomoći.

I kada čistite, isprobavanje nečeg novog može biti zanimljivo i uzbudljivo. Bilo da se radi o novom osvježivaču prostora ili nekom novom sredstvu za čišćenje, to vas može motivirati. Kada kupujete proizvode, potražite one koji će vam uštedjeti vrijeme i novac te one koji vam se učine zanimljivima.

Ako sami sebi unaprijed odredite vrijeme za obavljanje nekog zadatka, veće su šanse da bude obavljen. Odlučite da ćete određeno vrijeme svake sedmice posvetiti čišćenju i unaprijed upišite taj sat u svoj raspored.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.