SAVJETI

Pazite šta oblačite na posao

Žene koje se ne brinu o svom izgledu rijetki će doživjeti kao uspješne i važne

Pametni modni odabiri često mogu odvesti daleko. Ilustracija

Zdravlje u kući

8.11.2019

Kaže se da odijelo ne čini čovjeka, no istina je da odjeća itekako utječe na dojam koji ostavljate kod drugih ljudi, tvrde stručnjaci. Žene koje se ne brinu o svom izgledu i ne paze na to što će obući na posao rijetki će doživjeti kao uspješne i važne, dok vas, s druge strane, pametni modni odabiri često mogu odvesti daleko.  

Prvi dojam je važan, a u tome ključnu ulogu igra odjeća pa je vrlo bitno paziti šta nosite, odnosno ne nosite na poslu. Stručnjaci savjetuju da ove komade izbjegavate nositi na poslu:

- Tenisice - Tajno stilsko oružje uspješnih žena su klasične cipele i štikle, a, osim tenisica, ne nose ni riskantne trendi modele, poput krznenih natikača.

- Neudobnu odjeću - Preuski ili komadi koje morate stalno popravljati također nisu na popisu poslovne odjeće uspješnih žena. Odjeća vas ne bi smjela dekoncentrirati na poslu, a u neudobnim komadima i samopouzdanje će vam pasti, što će negativno utjecati i na posao koji obavljate.

<- Nove cipele - Obuća koju ste tek kupili može vas nažuljati tokom dana provedenog na poslu, pokvariti vam raspoloženje i svu pažnju preusmjeriti na bol. Nove cipele radije isprobajte u slobodno vrijeme i provedite u njima vani nekoliko sati da vidite hoće li vam biti udobne.

- Sportsku odjeću - Kako joj i samo ime kaže, ovakva odjeća rezervirana je za sport. Tajicama, trenirkama i majicama s kapuljačom u uredu nije mjesto i niko vas neće doživjeti kao uspješnu ženu ako stalno nosite takve komade. 

- Izazovne komade - U slobodno vrijeme slobodno nosite duboke dekolte i kratke haljinice, no na poslu ćete u takvim komadima ostaviti pogrešan dojam. Također, mogle biste omesti kolege u poslu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.