SAVJETI

Šta morate redovno raditi da bi imali dobar vid

Privatna zdravstvena ustanova specijalizirana za oftalmološke usluge nagradila je preventivnim pregledima čitaoce ''Avaza''

Tim Poliklinike Vaše zdravlje iz Tuzle. Avaz

Zdravlje u kući

9.10.2019

Oštećenje vida može se spriječiti ili izliječiti u gotovo 80 posto slučajeva, ali je nužan prvi korak posjete oftalmologu i redovna kontrola vida. Preventivni pregled podrazumijeva da se ljekaru specijalisti oftalmologije javite kada nemate problem s vidom jer je tada veća vjerovatnoća da će otkloniti uočeni problem ili barem spriječiti komplikacije. Uz to, primijetite li neke probleme koje vam vid čine napornim ili otežanim, posjeta ljekaru oftalmologu je nužna i potrebno je po stručan savjet otići što prije. 


Prijatelj projekta. BH Telecom

Prvi pregled

- Specijalistički pregled oftalmologa podrazumijeva određivanje vidne oštrine i refrakcije oka, pregled prednjeg i stražnjeg segmenta oka te mjerenje očnog pritiska - navodi dr. Damir Husić iz tuzlanske Poliklinike Vaše zdravlje, koja je, između ostalog, specijalizirana za pružanje svih vrsta oftalmoloških usluga. 

Mi brinemo o vidu najmlađih. Avaz

Dr. Husić sugerira da roditelji trebaju voditi djecu na prvi pregled očiju kada navrše četiri godine. Govorimo o situaciji kada djeca nemaju oftalmoloških problema, ali ukoliko se primijeti problem, potrebno je odmah napraviti pregled kod ljekara. Ljekaru je tada ostavljeno sasvim dovoljno vremena da uočeni vidni problemi kod djeteta može korigirati do polaska u školu.

Najnovija tehnologija

Da biste otklonili sumnju u neke od tegoba te imali odličan vid, svoj pregled možete zakazati pozivom na broj +387 35 277 291 ili odlaskom na adresu ustanove Ismeta Mujezinovića 26, Sjenjak C – blok u Tuzli. Uz kompletnu uslugu iz oblasti oftalmologije, prema najvišim standardima struke, u Poliklinici Vaše zdravlje brinu o vašem zdravlju koristeći najsavremeniju opremu i najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi.  

Česti pacijenti djeca

U Poliklinici Vaše zdravlje djeca su česti pacijenti jer znaju da svaka posjeta ljekaru znači dosta osmijeha, obojenih crteža za osoblje ustanove i diplomu za dobru saradnju. Ovdje se za njihov dobar vid, njihovih roditelja, baka i djedova brinu najbolji ljekari Tuzlanskog kantona koji na jednom mjestu nude specijalističko-konsultativne usluge iz oblasti oftalmologije, medicinsko-biohemijskog laboratorija, psihologije, interne medicine i usluge po principu dnevne bolnice. 

Savremeni standardi

Osnivanjem Poliklinike Vaše zdravlje Bosna i Hercegovina se pozicionirala na listu evropskih zemalja u kojima se, uz najnoviju tehnologiju i vrhunske hirurške i dijagnostičke metode, rješavaju problemi na oku. Na ovaj način se domaćoj oftalmologiji nameću novi, savremeni standardi u liječenju očnih oboljenja. A da bi vid bio što duže bez problema, povremene oftalmološke preglede treba obavljati u svakoj životnoj dobi.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.