SAVJETI

Kako da odaberete odgovarajuće ulje za vaše lice

Imaju sposobnost vraćanja svježine umornoj koži, kao i antiage svojstva

Ulje jojobe ima efikasnu ulogu. Avaz

Zdravlje u kući

3.10.2019

Sve je počelo kada je kokosovo ulje dobilo široku beauty primjenu i na taj način otvorilo vrata i drugim uljima u kozmetičku i beauty industriju.

Različite vrste

Ulja za lice imaju sposobnost vraćanja svježine umornoj koži, kao i antiage svojstva, pa se neko od njih što prije mora naći u vašem ormariću. 

Postoje različite vrste ulja i bitno je da znate kako neće baš svako savršeno odgovarati vašoj koži lica. Evo nekoliko savjeta kako najlakše da odaberet ono koje vam savršeno odgovara. 

Ulje jojobe - Ono ima podjednako efikasnu ulogu kada je njega kože i lica u pitanju. Zbog svoje sposobnosti brzog upijanja savršeno je za osobe s masnim tipom kože.

Posebno je korisno jer podstiče proizvodnju kolagena, a pored toga je bogato i antioksidansima i vitaminom E.

Oštećena koža

Ulje šipka - Jedan od omiljenih beauty proizvoda Kejt Midlton (Kate Middleton) posebno efikasno djeluje na oštećenu kožu.  

Ako ga redovno koristite, smanjit ćete vidljivost ožiljaka od akni, opekotina, pa čak i operacija. Bogato je esencijalnim kiselinama, vitaminima A i C, što znači da predstavlja moćno antiage sredstvo.

Idealan izbor

Arganovo ulje sadrži visoku koncentraciju vitamina E, kao i esencijalnih kiselina, pa je sjajan izbor za tretiranje upaljenih i iziritiranih regija na koži.

 Arganovo ulje dobar je saveznik u borbi protiv psorijaze i ekcema, idealan izbor kada želite umirujuće djelovanje na svojoj koži.


Detoks

Ulje lavande posjeduje antibakterijska svojstva koja će umiriti prištiće. Korisno je kapnuti ulje lavande u jojobino ulje kako biste spriječili nastanak akni. Djeluje kao detoks na koži i uravnotežava pH. 

Djeluje umirujuće

Sve za šta su vam ljekari preporučili kortikosteroide možete tretirati uljem avokada. Djeluje umirujuće na kožu, bogato je vitaminima A i D, što znači da obnavlja i regenerira površinske, ali i dubinske slojeve kože. Ovo ulje bogato hidrira i zadržava vlažnost kože i štiti je od vanjskih, štetnih utjecaja.

Bogato vitaminima

Ulje acai bobica bogat je izvor omega 3, 6 i 9 masnih kiselina, koje su od presudnog značaja za zdravlje naše kože. Bogato je vitaminima B1 i B2, kao i E vitaminom i poboljšava elastičnost naše kože.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.