SAVJETI

Nekoliko koraka do savršenih trepavica

Probali ste sve: svaku novu maskaru do koje ste uspjeli doći, rekordan broj "slojeva", a vaše trepavice dalje nisu čemu…

Prije nanošenja maskare trepavice moraju biti potpuno čiste i suhe. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

6.3.2019

Za lijepe trepavice, koje će učiniti da djelujete mlađe i svježije nije dovoljna samo maskara, to zahtijeva i malo truda. 

Evo šta trebalo raditi:

- Prije nanošenja maskare trepavice moraju biti potpuno čiste i suhe. Dakle, pažljivo se umijte i peškirom osušite lice tapkanjem, ne trljanjem. 

- Sljedeći korak je uvijanje trepavica. Uvijač pažljivo stavite na trepavice, pri samom korijenu, i pritisnite. Ako želite trajniji rezultat, zagrijte uvijač fenom na dvije sekunde, sačekajte isto toliko da se ohladi i onda ga upotrijebite.

- Zatim na trepavice nanesite mrvicu pudera u prahu, tako ćete ih lijepo razdvojiti pa kad stavite maskaru, djelovat če kao da su duže i gušće.

- Ne pretjerujte sa maskarom, dva sloja su sasvim dovoljna. 

- Kad skidate šminku, budite pažljivi i nemojte trljati nježno područje oko očiju.

- Šminka sa očnih kapaka skida se tako što se nanese sredstvo koje koristite na komadić vate, pritisnete blago na oko, držite tridesetak sekundi, a zatim njžno obrišete.

Ne – vještačkim trepavicama

Odolite iskušenju: vještačke trepavice nikad nisu dobra ideja. Prvo, uglavnom se vidi da su vještačke, pa ćete djelovati grubo, a drugo, vještačke trepavice lijepe se uz sam korijen prirodnih trepavica što znači da ćete zarad jednog izlaska oštetiti svoje trepavice. Držite se onoga što vam je priroda dala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.