SAVJETI

Balzam za kosu iz kuhinje

Domaći regeneratori mogu zaštititi kosu i oporaviti je od posljedica sunčanja ii prekomjernog feniranja, ojačati je i učiniti mekšom na dodir

Postoji toliko načina da je u vlastitoj režiji učinimo zdravom i sjajnom. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

5.3.2019

Zašto uvijek sve rješavamo "hemijom", kada su nadohvat ruke namirnice koje nas mogu učiniti lijepom i njegovanom? Kada je, na primjer, riječ o kosi, postoji toliko načina da je u vlastitoj režiji učinimo zdravom i sjajnom.  

Domaći regeneratori mogu je zaštititi i oporaviti od posljedica sunčanja i prekomjernog feniranja, ojačati je i napraviti mekšom na dodir, pa evo i dva jednostavna recepta:

1. Dovoljno je jedno žumance i četvrtina limuna. U šoljicu stavite narendanu limunovu koru sa žumancetom. Dobro promiješajte i izmutite smjesu pa je nanesite na kosu koju ste prethodno oprali šamponom.

Ostavite da balzam odstoji samo pet minuta. U mlaku vodu stavite nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina i tom tečnošću dobro isperite kosu. Već poslije prvog tretmana primijetit ćete da je kosa meka i blistava.

2. U dublju posudu sipajte dvije litre tople vode i četiri kašike jabukovog sirćeta. Izmiješajte sastojke i nanesite duž cijele, prethodno oprane, kose. Sačekajte deset minuta i isperite. Jabukovo sirće sačuvat će ćelije vaše kose i ojačat će je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.