VAŽNO

A šta poslije tridesete…

Proizvodnja kolagena se usporava i koža pokazuje prve znakove zrelosti, stoga joj je potrebno pružiti dodatnu njegu kako bi djelovala svježe i zdravo

Pri njezi kože posebnu pozornost obratite na područje vrata i dekoltea. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

21.2.2019

Jeste li znali da se nakon što pređete 30. u proizvodnja kolagena usporava za 1 procenat svake godine? Koža tada počinje gubiti vlažnost i pokazuje prve znakove zrelosti, a pojavljuju se i prve bore. No nema mjesta panici. 

Danas je tržište prepuno beauty proizvoda poput vitaminskih seruma, boostera i anti-age krema koji će nahraniti kožu i ona će djelovati svježe i zdravo. Kako se obnova ćelija usporava, potrebno je pojačati eksfolijaciju kože i započeti s anti-age proizvodima za održavanje zdravog izgleda.

- Posvetite posebnu pažnju najosjetljivijim područjima

Pri njezi kože posebnu pozornost obratite na područje vrata i dekoltea, kao i područje oko očiju jer su to najosjetljiviji dijelovi kože. Možete pronaći kreme specijalizirane upravo za najosljetljivija područja ili na primjer, pomiješati karite maslac s uljem marelice i nanijeti prije spavanja na željena područja.

- Uspostavite svoju beauty rutinu

Uspostavite jutarnju i večernju rutinu koja će se sastojati od temeljitog čišćenja lica proizvodima koji odgovaraju vašoj koži. Nakon čišćenja lica ujutro, nanesite serum s antioksidansima poput seruma s vitaminom A ili C koji potiču stvaranje kolagena i mogu izbijeliti pigmentacijske mrlje.

Svakako je vrijeme da uložite u kvalitetnu hidratantnu kremu koja će odgovarati vašem tipu kože, a iznimno je važno da koristite kremu i šminku sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.