KORISNO

Mali trikovi velikih majstora šminkanja

Svi profesionalni šminkeri kažu da šminkanje treba biti zabavno, a to ćete sigurno postići ako savladate male trikove kojima se služe i oni najbolji

Ilustracija

Piše: "Zdravlje u kući"

6.11.2018

Koliko vam vremena oduzima jutarnje šminkanje? Šminkate li se nabrzaka ili pazite na svaki detalj? Otkrivamo male tajne velikih majstora šminkanja, koji će vam sigurno olakšati jutarnje spremanje za posao.

Prava boja

Svi profesionalni šminkeri kažu da šminkanje treba biti zabavno, a to ćete sigurno postići ako savladate ove male trikove kojima se služe i oni najbolji. 1. Stavite narandžasti korektor. Ovo je sigurno jedan od najvažnijih proizvoda koje uvijek morate imati, posebno ako niste spavalica i ujutro ustajete s velikim podočnjacima koje treba prikriti. Važno je da odaberete pravu boju, a narandžasta je ono što vam treba. Budući da su podočnjaci obično plave boje, vama treba neka topla boja koja će na neki način poništiti plavu. Isto tako, uvijek birajte korektor koji je nešto svjetliji od nijanse pudera. 

2. Četkajte usne. Kada operete zube, obavezno četkicom malko iščetkajte i usne. Pored toga što je osjećaj dobar, na taj način uklanjate mrtve ćelije kože s usana, a nakon toga hidratantna krema ili balzam mnogo će se bolje upiti u usne i hranit će ih.

Cimet i kakao

3. Sami napravite bronzer. Na tržištu se može naći zaista mnoštvo bronzera raznih proizvođača i nijansi, ali i vi sami možete napraviti bronzer od namirnica koje imate u kući. Naprimjer, kombinacija kakao praha i cimeta može stvoriti bronzer savršene nijanse. A i divno miriše.

Miješajte proizvode

Ako vam nedostaje rumenila, vrlo lako ćete ga napraviti ako malo omiljenog ruža za usne pomiješate s malo hidratantne kreme na dlanu. Dobit ćete savršenu nijansu rumenila.

Mirišite alkohol

Dešava li se i vama da vam oči suze kada stavljate maskaru na trepavice ili ajlajner na donje i gornje kapke? Da vam se to ne bi dešavalo, namočite komadić vate u alkohol i mirišite, pa sigurno nećete „plakati“ dok se budete šminkali.

Blagi smokey eyes

Kada ustanete iz kreveta, posljednja stvar koju želite raditi je smokey eyes. Jednostavan dnevni smokey eye možete napraviti nanošenjem sjenila na rubove gornjih i donjih trepavica. Uzmite kist za razmazivanje i stvorite magloviti i sanjivi efekt.

BB ili CC krema

Prekrivanje lica kremama i puderima uglavnom oduzima mnogo vremena. Ovaj dio ne mora biti toliko spor ako se odlučite koristiti BB ili CC kreme za lice. Sadrže sve što je potrebno za hidratiziranje kože, a imat ćete blagi sjaj lica i izgledati svježe.

Korektor

Korektorom se brzo i lako prikrivaju mane koje ne želimo da se vide, a lice će učiniti besprijekornim. Prstima ga nanesite na podočnjake, na crvenkasta područja oko nozdrva te natapkajte na unutrašnje uglove očiju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.