NJEGA Izgled i kvalitet

Za osjetljivu kožu - jogurt

Prije nego što počnete primjenjivati ova prirodna sredstva za njegu, provjerite da li ste alergični na jogurt

Piše: "Zdravlje u kući"

Dovoljno je da jogurtom premažete lice

Foto: Ilustracija


Sredstva za njegu kože na bazi jogurta veoma je lako pripremiti, jer osim jogurta gotovo nijedan drugi sastojak vam nije potreban. Za početak, dovoljno je da jogurtom premažete lice i posije pola sata kožu isperete toplom vodom. Već poslije nekoliko tretmana primijetit ćete razliku i u izgledu i u kvalitetu kože.

* ZA AKNE: Osim što osvježava, ovo sredstvo za osjetljivu kožu djeluje i antibakterijski i protivgljivično. A kada pomiješate šolju jogurta sa sokom od jedne limete dobit ćete masku idealnu za kožu sklonu aknama.

* ZA OPEKOTINE OD SUNČANJA: Ili, ako imate problem sa opekotinama od sunca, maska za lice na bazi jogurta bit će odlično rješenje. Ne samo da će jogurt ublažiti bol, već će ukloniti i crvenilo. Pomiješajte dvije kašike meda sa kašikom jogurta i dobit ćete masku koju bi trebalo držati na koži 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Cink iz jogurta umirit će izgorjelu kožu, a maska će je hidrirati i nahraniti.

* ZA PROŠIRENE PORE: Ako imate problem sa proširenim porama, koristite masku sačinjenu od dvije kašike jogurta i dvije kašike samljevenih zobenih pahuljica. Kada pomiješate sastojke, ostavite ih u frižideru na nekoliko sati kako bi žitarice upile jogurt. Time premažite lice i ostavite da djeluje barem 20 minuta. Čim budete oprali lice toplom vodom, primijetit ćete razliku.

Ipak, prije nego što počnete primjenjivati ova prirodna sredstva za njegu, provjerite da li ste alergični na jogurt. Ako osjetite da vas koža pecka, odmah masku od jogurta isperite i nemojte je više koristiti.

Više o temi

ORDINACIJA
Koža prva otkriva dijabetes
VAŽNO
Oni nanose štetu našoj koži
NA VRH