SMJERNICE Kako prepoznati

Glavobolje i alergija mogu biti pokazatelji oslabljenog organizma

Dijareja koja traje više od 2 do 4 sedmice može biti znak upozorenja da vaš imuni sistem nanosi štetu probavnom traktu

"Zdravlje u kući"
08.11.2018 18:43

Glavobolje povezane s imunosistemom

Foto: Ilustracija

Pad imuniteta je smanjena sposobnost organizma da se odupre određenoj infekciji ili toksinu, a ovo su znaci koji upozoravaju da se nešto dešava u organizmu:

* Odlazak u toalet - Dijareja koja traje više od 2 do 4 sedmice može biti znak upozorenja da vaš imuni sistem nanosi štetu probavnom traktu.

* Glavobolja - U nekim slučajevima, glavobolje mogu biti povezane s imunološkim sistemom. Naprimjer, to bi mogao biti vaskulitis, što je zapaljenje krvnog suda izazvanog infekcijom ili autoimunskom bolešću. Također, ako imate višu temperaturu nego normalno, može se desiti da vaš imuni sistem počinje da alarmira.

* Alergije - Neki ljudi imaju češće alergijske reakcije od drugih. Oni ne mogu odgovoriti na polen, prašinu i sredstva za zaštitu životne sredine koji utječu na kožu ili sluzokožu. Ako je to slučaj za vas, moguće je da imate slab imuni sistem.

* Dehidratacija - Postoji razlog zašto mame i doktori uvijek insistiraju na unosu tečnosti kada ste bolesni. Tijelo treba puno vode za ispiranje toksina i da, kafa i čaj su prihvatljivi izvori. Kroz voće ćete unijeti vitamine neophodne za imunitet.

NA VRH