SKUPOVI

Bh. predstavnici na Evropskom kongresu plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga

Inače, Bh. udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga UPREHBiH, čiji je prof. Karabeg predsjednik, ravnopravni je član evropskog (ESPRAS) i internacionalnog (ICOPLAST) udruzenja plastičnih hirurga

Naši predstavnici s kolegama iz regije

"Zdravlje u kući"

26.10.2018

Na Kipru u gradu Limasol održava se Evropski kongres plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga (ESPRAS 2018) koji se tradicionalno organizira svake 4 godine. Član ,,Facultyja’’, odnosno pozvani predavač je i bh. stručnjak prof. dr. Reuf Karabeg.

Inače, Bh. udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga UPREHBiH, čiji je prof. Karabeg predsjednik, ravnopravni je član evropskog (ESPRAS) i internacionalnog (ICOPLAST) udruzenja plastičnih hirurga, dvaju najvećih svjetskih strukovnih udruženja. 



Dr. Tea Kim, jedan od najboljih mikrohirurga svijeta, dr. Grejem Perks, predjsdnik Udruženja plastičnih hirurga Velike Britanije i prof. Karabeg

- Dobio sam poziv prof. Psarasa, predsjednika kongresa, da održim predavanje. Ukupno je prisutno 400 kolega iz cijelog svijeta. Sve obavijesti o kongresu smo dobijali i proslijeđivali svakom od članova Bh. udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga. Na kongresu je prisutna primarijus i dr. Amela Karabeg, koja je koautor rada, zajedno s dr. Danijelom Crnogorac. Nažalost, veoma malo kolega je s Balkana uopće – kaže prof. Karabeg.

On ističe kako je dobro da BiH ima svoje predstavnike, posebno da oni održe i predavanje.

- Kao nacionalni predstavnik BiH u ovom udruženju ESPRAS, imao sam mogućnost da prisustvujem sastanku nacionalnih delegata. Birano je 10 članova Upravnog odbora, a i BiH je imala svog kandidata. Sve značajno viđeno na kongresu prezentirat ćemo na simpoziju i godišnjoj skupštini našeg Udruženja u decembru 2018. Mislim da najviše dobijaju BiH, Udruženje UPREHBiH i pacijenti naše države – ističe prof. Karabeg.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.