ORDINACIJA

Frakcijski elektromagnetni valovi brišu strije i celulit

Najlakši i najbrži način topljenja viška kilograma nakon trudnoće, a ujedno i način liječenja strija i celulita jeste nehirurška liposukcija

Celulit nastaje i zbog djelovanja spolnih hormona. Ilustracija

Piše: Naima Mutevelić-Arslanagić

11.10.2018

quote
<p><em>Liječenjem nanostrujama istovremeno se ubrzava cirkulacija krvi u koži, što dovodi do bržeg eliminiranja iz tkiva nakupljenih toksina</em></p>

Svaka žena dobije u toku trudnoće viška nekoliko kilograma. Brojni su razlozi za ovu nepoželjnu pojavu, koje se svaka trudnica nakon poroda želi riješiti i ponovo vratiti raniji izgled. Koža, osim brojnih drugih funkcija, ima ulogu depoa masti, skladištenja rezervne hrane, koja se u slučaju gladovanja prva troši.

Vezivna vlakna

U tok trudnoće organizam trudnice se priprema za ishranu još jednog organizma i zato, u slučaju iznenadnog, mogućeg nastupanja perioda gladovanja, organizam stvara energetske depoe za dva organizma - majke i ploda. Naglo, ali i postepeno i kontinuirano, prekomjerno nagomilavanje masnog tkiva dovodi do pucanja kože, zbog prevelikog rastezanja vezivnih i elastičnih vlakana u koži.

Tako nastaju strije, ali i celulit. Oni nastaju i zbog negativnog djelovanja hormona, prije svega ženskog spolnog hormona estrogena, na vezivna i elastična vlakna u koži. Naučno je dokazano da žene koje imaju strije i celulit imaju slabije vezivno tkivo u odnosu na žene koje nemaju celulit. Slobodno možemo reći da su celulit i strije cijena koju žene plaćaju zbog uloge majčinstva.

Najlakši i najbrži način topljenja viška kilograma nakon trudnoće, a ujedno i način liječenja strija i celulita jeste nehirurška liposukcija. To je liječenje nanostrujama, potpuno bezbolno i savršeno komforno liječenje bez gladovanja, fizičkog umora i popratnih bolova u mišićima, što je redovna pojava nakon fizičke vježbe.


Prof. dr. Naima Mutevelić-Arslanagić. Arhiva

Naime, tokom stimulacije nanostrujama, frakcijskim radiovalovima, određene grupe mišića podvrgnute su kontrakcijama jednakim onim prilikom najnapornije fizičke vježbe, ali na kraju vježbe nema umora, nema slabosti tijela ni bolova u mišićima, jer nema pada vrijednosti šećera u krvi niti dolazi do nagomilavanja mliječne kiseline u mišićima.

Ciljni mišići

Frakcijski elektromagnetni valovi, aplicirani putem kože do odgovarajućih nerava koji stimuliraju mišiće iznad kojih se žele odstraniti višak masnoće, strije i celulit, dovode do brzog preoblikovanja tijela ili, jednostavnije rečeno, do mršavljenja zbog gubitka masnog tkiva u koži i istovremenog povećanja mišićne mase. Ovi efekti se postižu frakcioniranom elektromagnetnom stimulacijom nerava koji inreviraju ciljne mišiće na dijelovima tijela gdje se želi postići terapeutski efekt.

Liječenjem nanostrujama istovremeno se ubrzava cirkulacija krvi u koži, što dovodi do bržeg eliminiranja iz tkiva nakupljenih toksina, smanjuje se edem, odnosno otekline kože, zateže se koža, smanjuju se strije i celulit, ukoliko su prisutni. Ova potpuno bezbolna, prirodna ili fiziološka vrsta liječenja idealna je za preoblikovanje figure tijela. Liječenje djeluje stimulativno na fibroblaste, ćelije koje se nalaze u koži, ćelije koje proizvode vezivna i elastična vlakna koja, nakon tretmana, imaju karakteristike vlakana kod sasvim mladih osoba.

Održavanje rezultata

Celulit se ne može 100 posto otkloniti za sva vremena zbog utjecaja estrogena kod žena. Povremenim liječenjem, nakon što su postignuti zadovoljavajući rezultati, cjelokupna figura tijela bez celulita i strija može se održavati dugi niz godina. Naime, frakcionirani radiovalovi imaju najjači efekt na masne ćelije, zatim na kompletan metabolizam, djeluju na limfnu drenažu i cirkulaciju, naročito u području bokova, stražnjice, natkoljenica i koljena.

Zatezanje kože

Liječenje nanostrujama istovremeno zateže kožu, smanjuje strije i celulit i smanjuje obim tretiranih dijelova. Da bi rezultati bili vidljivi, potrebno je najmanje šest tretmana, barem jednom sedmično. A onda slijedi održavanje postignutih efekata, liječenjem jednom mjesečno.

Više hrane, manje kretanja

Ukoliko trudnica unosi više hrane, a manje se kreće, što je redovna pojava u posljednjem tromjesečju trudnoće, posljedica je nakupljanje viška masnog tkiva na onim dijelovima tijela na kojima je to baš najmanje poželjno i povećanje ukupne tjelesne mase.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.