LJEPOTA I NJEGA

10 beskorisnih stvari u kozmetičkim torbicama

Najbolji primjer je krema za zanoktice koja je identičnog sastava kao balzam za usne

Izbacite nepotrebno. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

9.10.2018

Mnogo puta žene kupuju skupe proizvode koji im uopće ne trebaju ili već imaju jeftiniju, jednako kvalitetnu verziju kod kuće. Najbolji primjer je krema za zanoktice koja je identičnog sastava kao balzam za usne.

1. Gel za obrve - Ako imate "divlje" obrve, umjesto gela uzmite obični sprej za kosu i posprejajte staru (očišćenu) četkicu za trepavice te s njom uredite obrve.

2. Toner za lice - čisti lice od prljavštine i ostataka sapuna nakon pranja, ali danas postoje mnogi kvalitetni proizvodi koji ne ostavljaju nikakav trag nečistoće.

3. Anticelulitna krema - ne uklanja celulit, kod celulita pomažu promjena prehrane, vježbanje i masaža.

4. Krema za zanoktice - sadrži E vitamin, biljna ulja i pčelinji vosak, sve sastojci koji se nalaze u običnom balzamu za usta (koji možete koristiti i za zanoktice a puno je jeftiniji od kreme).

5. Proizvodi za zatezanje pora - kratkoročnog su učinka, bez ikakve dugotrajne koristi za lice.

6. Proizvodi za ispucale vrhove kose - Šamponi koji uklanjaju ispucale vrhove ne pomažu, samo ih kratkotrajno skrivaju, oštećenu kosu se treba ošišati.

7. Anti-age šampon - Pojava sijedih vlasi ovisi o nizu faktora poput stresa, određenih lijekova, nikotina, bolesti ili nedostatka vitamina, a spriječiti se, mada teško, može samo pomoću prilagodbe prehrane.

8. Proizvodi za uklanjanje strija - strije se mogu ukloniti samo hirurški, ali se može spriječiti njihov nastanak korištenjem hidratantnih krema koje sadrže vitamin E i pantenol, hijaluronsku kiselinu, elastin i mentol.

9. Krema protiv bora - Bore se ne mogu ukloniti pomoću kozmetičkih proizvoda, ali se pravilnom njegom može spriječiti njihov nastanak.

10. Šampon i regenerator 2u1 - Gledajući s hemijske strane, ova dva proizvoda je nemoguće kombinirati budući da šampon odstranjuje nečistoće, a regenerator hidratizira vlasi 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.