ZDRAVSTVO

Klinika za vantjelesnu oplodnju "Bona Dea" na usluzi građanima

Zahvaljujući ovom ljekaru, rođeno više od 600 bh. beba

A. Durgut

N.Begovic

5.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

(Foto: A.Durgut)

Problem vantjelesne oplodnje u našoj zemlji je nešto što potrebuje istinsku pažnju. Svaki šesti građanin BiH primoran je obratiti se ljekaru u nadi da će nakon određenog tretmana dobiti ono najbolje - potomstvo. Upravo zbog svega navedenog, dr. Ali Mesut i njegova supruga odlučili su otvoriti kliniku koja će biti na usluzi svima onima koji trebaju ovu vrstu pomoći. 

- Polovinom septembra 2018. godine, nakon što sam primio toliko molbi kako od prijatelja tako i od onih koje ne znam, a koji su prema preporuci mojih poznanika mene kontaktirali, odlučio sam se, zajedno sa svojom životnom pratiljom, na jedan humani čin. Ovdje u "Avaz Twist Toweru" na 4. spratu smo otvorili Kliniku za vantjelesnu oplodnju ''Bona Dea'', i to s najboljim i najsavremenijim elementima. Vidjevši da bh. društvo potrebuje moje usluge, odlučio sam svojim znanjem pomoći svima onima koji se žele odlučiti na najhumaniji čin u životu, imati potomstvo - kaže ovaj eminentni doktor. 

Dodaje da su praćenje trudnoće, histeroskopija, zamrzavanje spermatozoida, problemi oko genetike, gdje se može pomoći u rođenju potpuno zdravog djeteta, samo neke od privilegija i prednosti koje nudi ova klinika.

Zahvaljujući ovom ljekaru, rođeno je više od 600 bh. beba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.