ZDRAVSTVO U "Avaz Twist Toweru"

Klinika za vantjelesnu oplodnju "Bona Dea" na usluzi građanima

Zahvaljujući ovom ljekaru, rođeno više od 600 bh. beba

N.Begovic
05.10.2018 10:55

Foto: A. Durgut

(Foto: A.Durgut)

Problem vantjelesne oplodnje u našoj zemlji je nešto što potrebuje istinsku pažnju. Svaki šesti građanin BiH primoran je obratiti se ljekaru u nadi da će nakon određenog tretmana dobiti ono najbolje - potomstvo. Upravo zbog svega navedenog, dr. Ali Mesut i njegova supruga odlučili su otvoriti kliniku koja će biti na usluzi svima onima koji trebaju ovu vrstu pomoći. 

- Polovinom septembra 2018. godine, nakon što sam primio toliko molbi kako od prijatelja tako i od onih koje ne znam, a koji su prema preporuci mojih poznanika mene kontaktirali, odlučio sam se, zajedno sa svojom životnom pratiljom, na jedan humani čin. Ovdje u "Avaz Twist Toweru" na 4. spratu smo otvorili Kliniku za vantjelesnu oplodnju ''Bona Dea'', i to s najboljim i najsavremenijim elementima. Vidjevši da bh. društvo potrebuje moje usluge, odlučio sam svojim znanjem pomoći svima onima koji se žele odlučiti na najhumaniji čin u životu, imati potomstvo - kaže ovaj eminentni doktor. 

Dodaje da su praćenje trudnoće, histeroskopija, zamrzavanje spermatozoida, problemi oko genetike, gdje se može pomoći u rođenju potpuno zdravog djeteta, samo neke od privilegija i prednosti koje nudi ova klinika.

Zahvaljujući ovom ljekaru, rođeno je više od 600 bh. beba. 

NA VRH