ZDRAVLJE U KUĆI

Lijek broj 1 za urinarne infekcije u svijetu

"Zdravlje u kući"

26.7.2018

Ako patite od čestih infekcija urinarnog trakta i mokraćnog mjehura, pijete antibiotike, ali infekcije se sve jedno ponavljaju, D-manoza može biti pravo rješenje za vas.

Svake godine milioni ljudi - većinom žene - pate od infekcija urinarnog trakta, a u 90 posto slučajeva uzrok je bakterija E.coli. D-manoza (engl. – D-mannose) je jednostavna molekula šećera koja se prirodno nalazi u biljkama poput breze, brusnice, borovnice, breskve i koristi kao broj 1 za liječenje mokraćnih infekcija.

 Kako djeluje D-manoza

Kada se E.coli prilijepi na stijenke urinarnog trakta, širi se i stvara probleme. Kod uzimanja D-manoze, bakterije se lijepe na jednostavnu molekulu šećera i nakon toga se izbacuju iz organizma tokom mokrenja.

D-manoza ne izaziva poremećaj normalne fiziološke flore crijeva niti uzrokuje gljivične infekcije koje se često javljaju nakon antibiotskih terapija, a izlučuje se iz vašeg organizma u roku od 4 sata od trenutka uzimanja.

Bez nuspojava

Nuspojave kao rezultat uzimanja D-manoze do sada nisu zabilježene. D-manozu mogu uzimati trudnice i djeca uz primjereno doziranje. D-manozu mogu uzimati i dijabetičari uz kontrolu razine šećera u krvi.

Ako često patite od infekcija mokraćnog mjehura, možete koristiti prah D-manoze u preventivne svrhe,uzimanje može biti dugoročno, čak i nekoliko mjeseci jer su studije pokazale da nema nuspojava.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.