LJEPOTA I NJEGA

Tri „zločina“ prema kosi

"Zdravlje u kući"

18.7.2018

Lijepa i njegovana kosa je ideal, ali žene često u namjeri da postignu najbolje prave klasične početniče greške. Nudimo vam rješenja kojima ćete lako poboljšati stanje.

1. Previše šampona za suho pranje

Šampon za suho pranje je najbolji proizvod na svijetu kada nemate vremena, kosa vam je prljava - što i nije daleko od istine, ako ga koristite samo s vremena na vrijeme.

Ali, ako je on dio vaše svakodnevne rutine hemikalije iz šampona začepit će pore na glavi i spriječiti cirkulaciju što će dovesti do pretjeranog mašćenja kose. Zato koristite šampone za kosu koji sadrže kompleks zobenih proteina koji će pružiti kosi bolji volumen, a regenerator nanosite samo na vrhove. Tako će kosa duže ostati čista.

2. Alate za stiliziranje koristite na vlažnoj kosi

Znamo da sušenje i peglanje ili uvijanje kose može oduzeti puno vremena, a zbog toga se ipak ne isplati preskočiti fen. Vlažna kosa je lomljivija i sklonija oštećenju. Zato odvojite malo više vremena za pranje i stiliziranje kose da biste uvijek stigli osušiti je do kraja.

3. Prečvrsto vežete rep

Još jedno popularno brzinsko rješenje za prljavu kosu je konjski rep ili punđa. A to može biti štetno jer previše zategnut rep ili punđa također oštećuju kosu.

Zato radije vežite opušteni niski rep ili punđu, a ako baš volite da vam je svaka dlaka na mjestu zaližite je gelom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.