share whatsapp twitter facebook
×

LJEPOTA I NJEGA

Skini masku s lica prije odlaska u krevet

Prije odlaska na spavanje čišćenje lica je obavezno bez obzira na to da li nosite šminku ili ne i bez obzira da li vam je koža lica problematična, normalna, suha ili masna.

1. Za početak operite ruke, najbolje kvalitetnim sapunom kako biste izbjegli prenos eventualnih bakterija i nečistoća s ruku na kožu lica.

2. Drugi korak je temeljno uklanjanje svih tragova šminke. U tu svrhu možete koristiti mlijeko za čišćenje ili tečni sapun namijenjen uklanjanju šminke.

3. Nakon toga lice dobro isperite mlakom vodom kako biste raširili pore. Nije dobro koristiti hladnu vodu jer ona zatvara pore. Vruća voda također nije dobra jer uklanja slojeve epiderma pa se koža ljušti i postaje suha.

4. Na redu je piling lica. Koristite salicilnu ili glikolnu kiselinu za čišćenje koja je nježnija od zrnastog pilinga. Zrnasti piling koristite jednom mjesečno.

5. Nakon pilinga pamučnom krpom ili rukavicom za lice istrljajte nježno kožu tako da uklonite sve izumrle ćelije i preostalu nečistoću. Rukavica mora biti čista jer se i na njoj mogu zadržati štetne bakterije.

6. Ponovno isperite lice čistom vodom, ali hladnom. Nakon umivanja pustite neka se koža osuši prirodnim putem, na zraku.

7. Još jednom nježno očistite dio kože na području oko očiju, pogotovo ako ste prethodno imali maskaru, ajlajner i sl. Oči su jako osjetljive i moguća je iritacija u slučaju kada se ostaci šminke ne očiste kako treba.

8. Za kraj treba nanijeti blagu kremu za njegu i dobro se naspavati.

 Još dvije preporuke

- Potrudite se barem dva puta mjesečno na lice nanijeti kvalitetnu hranjivu masku. Neka to bude maska koja odgovara vašem tipu kože.

- Pijte dovoljno tečnosti i hranite se zdravo. Ne zaboravite na jelovnik unijeti svaki dan svježe voće i povrće, oni su melem za kožu.