ZDRAVLJE U KUĆI

Mali zeleni raj kod Bugojna - idealan za vašu starost

Avaz.ba

13.6.2018

Starjeti bez predrasuda, uz profesionalnu pomoć i njegu, razumijevanje, pomiješano s poštovanjem i ljubavlju svakoga pojedinačno - želja je svakoga od nas. Nedaleko od gradske gužve i svakodnevice u blizini Bugojna nalazi se „Paradis Peace Potočani“ - idealno mjesto za starost uz odmor i rekreaciju.

Netaknuta priroda

Donedavno skoro zaboravljeni mali raj u selu Potočani, okružen prirodom, ponovo vraća stari sjaj i otvara vrata dobrodošlice svima koji žele starjeti u do sada neviđenom okruženju nadomak Bugojna. U ovom domu za njegu starih lica polaze od toga da osjećaj i empatija igraju najvažniju ulogu u razumijevanju starijih osoba i adekvatnom prepoznavanju njihovih potreba.


Vrijeme provedeno u ovom domu vrijeme je kada se napokon mogu posvetiti sebi, kada mogu uživati, dijeliti životna iskustva s drugima, bolje se povezati s društvom, naučiti nove stvari, a pri tome uživati u područjima koja ih interesiraju. I sve to u netaknutoj prirodi ovog područja.

Na nadmorskoj visini od oko 600 metara, a okruženo planinama Kalin (1.530 m), Rudina (1.385 m) i Stožer (1.662 m), ovo odmaralište je pravi ugođaj za sve ljubitelje toplih ljeta. Područje kontinentalne klime prekriveno borovom šumom, koja se prostire na više od 20.000 kvadratnih metara, pogodno je i kao preventivni oblik liječenja svih respiratornih bolesti.


Idealna prilika da uživate u prirodi s tri prirodna izvora pitke vode. Ovaj mali zeleni raj, kako ga nazivaju posjetioci, prostire se na površini od 75.000 kvadratnih metara. Na više od 50.000 kvadratnih metara prostire se jedan od trenutno tri najveća malinjaka u Bosni i Hercegovini.

Mir i sreća

Koncept smještaja u ovom domu koji je potpuno renoviran bazira se na 12 dvokrevetnih soba i tri apartman. Iz svih soba pruža se pogled na odmaralište te prirodno okruženje koje se prostire unedogled. Smještajem, kao i ostalim sadržajima u domu se čini sve da korisnici i porodice, uposlenici i posjetioci vide i osjete izvanredan život koji nastoje kreirati.

Zadovoljstvo, unutrašnji mir i sreću dobivamo iz onoga što radimo, želimo raditi i u čemu pronalazimo zadovoljstvo. U „Paradise Peacu“ pridaju veliku važnost tome da sve korisnike uključe u društvene aktivnosti koje pažljivo kreiraju. Te radionice su prožete smijehom i dobrim raspoloženjem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.