LJEPOTA I NJEGA

Kako napraviti domaći balzam za usne

"Zdravlje u kući"

24.5.2018

Najčešći problem u hladnijim danima su ispucale usne. A u takvim situacijama obično uzmemo kupovne balzame. A zašto ih ne napraviti kod kuće? Donosimo vam recepte nekoliko najboljih prirodnih balzama za usne koje možete napraviti sami, bez puno muke i troškova.

1 Maska od krastavca

Ovu je masku najjednostavnije napraviti jer sve što trebate jest zgnječiti malo krastavca i dobivenu pastu nanijeti na usne. A možete i jednostavno prisloniti kriške krastavaca na usne i tako ih ostaviti 20-ak minuta.

2. Aloe Vera

Prirodni lijek za opekotine ima umirujuća svojstva pa pomaže i kod ispucale kože. Gel Aloe Vere jednostavno nanosite svakodnevno na usne, kao balzam, a za najbolje rezultate čuvajte ga u frižideru.

3. Kesice zelenog čaja

Ovo je odličan recept, jer ništa ne ostaje neiskorišteno. Nakon što ste popili šolju omiljenog zelenog čaja, kesicu prislonite uz usne i ostavite je nekoliko minuta. Ponovite to svaki put kad pijete čaj i razlika će uskoro biti vidljiva. 

4. Kokosovo ulje

Ovo je još jedna u nizu prednosti koje kokosovo ulje donosi u vašu beauty rutinu. Jednostavno ga nanesite na usne nekoliko puta dnevno, umjesto balzama, a slobodno ga možete i malo polizati s usana jer je potpuno prirodno. Masne kiseline iz kokosova ulja prodiru duboko u kožu i liječe je iznutra, a usne postaju mekše pa lakše upijaju vitamine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.