ZAHVAT

Kakva ideja: Doktor hirurškim putem usadio nakit u očnu jabučicu žene

Mirror

20.5.2018

Doktor je snimio kako hirurškim putem usađuje platinasti nakit u očnu jabučicu pacijentice.

Emil Čin (Chynn) snimio se kako izvodi zahvat koji baš i nije ugodno za gledati, a koji se sastojao od usađivanja 3x4mm platinastog srca u očnu jabučicu pacijentice u njegovoj klinici LASEK Surgery u Nju Jorku, piše Mirror.

Petominutni zahvat navodno je uglavnom bezbolan i treba samo tri dana da potpuno zacijeli. Nakon tri dana pacijent ne može osjetiti nakit tanji od milimetra, koji je pažljivo uglačan, ispoliran i zaobljen kako bi savršeno pristajao uz prirodan oblik oka.

Zahvat nije često tražen

Dr. Čin prvo pripremi pacijente tako da im da anesteziju i sterilizira površinu očne jabučice, te postavlja znak na tačan dio membrane gdje ide nakit. Nakon što je označio tačno mjesto, doktor radi 3mm širok rez, u kojeg stavi nakit.

Dr. Čin, koji ima 20 godina iskustva, inzistira da je gotovo nemoguće imati alergijsku reakciju na nakit u oku, jer je tijelo potpuno sposobno prihvatiti ovu medicinsku količinu metala. U ponudi je nakit različitih oblika, poput srca i zvjezdica, a zahvat uklanjanja istog ne traje duže od pet minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.