PANIKA

Momku napisala kako da joj pomogne kada ima napad: Njen popis 15 korisnih savjeta sada dijele svi

Net.hr

19.5.2018

Svako ko je iskusio napad panike, zna o čemu pričamo kad kažemo kako pomoć voljenih u takvim trenucima znači zaista mnogo – ako znaju što treba učiniti. Imajući to na umu, jedna je žena sastavila popis za svog partnera da bi joj on mogao pružiti njegu kakva joj je potrebna kad je ulovi napad.

Kelsi Darah (Kelsey Darragh), koja pati od napada panike i tjeskobe, svoje je zapise podijelila na Twitteru. U objavi koja je postala viralna napisala je: “Imam panični i anksiozni poremećaj. Moj ih momak nema, ali želi razumjeti što mi se događa tako da mi može pomoći u budućnosti. Zato sam mu napravila ovaj popis.”

Na popisu se nalazi 15 “realnih stvari koje može učiniti”. Čaša vode jedna je od njih, kao i vježbe disanja te preusmjeravanje misli, iako je napomenula kako ne obećava da će htjeti sudjelovati. Disanje je uobičajena tehnika za prevladavanje napada tjeskobe. Sporo i opušteno disanje iz dijafragme ima prirodno umirujuće djelovanje i tako poništava učinke stresa”, stoji na stranici Centra za tjeskobu.

Njen je post zaradio gotovo 22.000 lajkova, a podijelilo ga je 7.366 korisnika Twittera, koji joj zahvaljuju što je to tako javno objavila. 

"Ovo je uistinu korisno. Nisam imala napad već šest mjeseci, ali za svaki slučaj”, “Ovo je predivno napisano. Definitivno ću sačuvati ovaj popis i pokazati ga zaručniku”, neki su od komentara. 

Ovi su savjeti potakli druge sa sličnim iskustvima da udijele još koji savjet. 

- Tiho pričanje i stajanje između mene i stranaca zaista pomaže - neko je napisao, a ljudi predlažu i slušanje opuštajuće muzike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.