ZDRAVLJE U KUĆI

Trikovi koji će spasiti dan svakoj ženi

( Ilustracija)

Avaz.ba

18.1.2018

Ponekad detalji mogu napraviti ogromnu razliku u odijevanju, pa tako pogrešan nakit ili neodgovarajuće cipele mogu u potpunosti pokvariti cjelokupan stajling oko kojeg ste se toliko trudili.  

Sitnice su čuda 

Jednako tako pomno odabran ili improviziran modni detalj može spasiti dan. Sitnice čine čuda, a neki trikovi mogu pomoći svakoj dami u stilskoj nevolji.

  • Trik sa zatvaračem 

Ako vam se zaglavi zatvarač, a već kasnite na posao i proklinjete dan kad ste odlučili obući baš tu haljinu, bez brige, nema mjesta panici. Sapunom namočite mjesto na kojem se zatvarač zaglavio (iznutra i izvana).

Sapun će učiniti to da zatvarač nastavi kliziti kao da se ništa nije dogodilo. Ovaj trik mogao bi vas spasiti mnogo muka i neugodnosti u budućnosti.

  • Stare satenske vrpce 

Kad god otvorite poklon ili u šopingu dobijete vrećicu sa satenskom vrpcom, spremite je „za crne dane“. 

Njome se možete poslužiti za izrađivanje nakita poput elegantnog chokera ili broša u obliku mašne, možete ih vezati oko struka ili ih ušiti na obične crne balerinke i vezati ih oko gležnjeva po uzoru na popularni model brenda „Miu Miu“.

Duže noge 

  • Cipele na petu neka postanu vaš prioritet 

Umjesto ravne obuće, radije birajte cipele na petu koje će vizuelno izdužiti noge i učiniti vas višim i mršavijim. 

Nikad ne potcjenjujte kvalitetan par štikli koje imaju moć u tren oka transformirati stajling iz dnevnog u večernji.

Ako vam je problem biti cijeli dan u štiklama, uvijek držite jedan par u automobilu ili u torbi kako biste nakon radnog dana uvijek bili spremni za odlazak na piće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.