ZDRAVLJE U KUĆI

Jednostavnim trikovima pobijedite jesenju melanholiju

( Ilustracija)

Avaz.ba

30.10.2017

Jesen uvijek dovodimo u vezu s melanholijom, pa i depresijom. Sve manje sunčanih sati, hladan vjetar, oblaci, kiša, a i ranije pada mrak. Sve to utiče na raspoloženje, ali ako drugačije postavite stvari, onda i u jeseni možete da uživate.

Kreirajte ušuškanu kućnu atmosferu

Ušuškani u toplini svoga doma, možete sebi napraviti savršen ugođaj. Na primjer, možete da se izležavate pod mekanim pokrivačem uz šolju omiljenog čaja. Recimo, čaj sa ukusom jabuke i cimeta, brusnice ili šumskog voća nekako baš asociraju na jesen.

Uz to, možete pustiti neki lijep, romantičan film, seriju, ili pročitati knjigu, onu koja se već neko vrijeme nalazi u vašem planeru. Da ugođaj bude potpun, upalite mirisnu svijeću – aroma narandže, cimeta ili vanilije, nezaobilazni su u jesen.

Spa dan kod kuće

Odredite jedan u sedmici u kome ćete se posvetiti samo sebi. Razmazite vaše telo pilinzima, i raznim kremicama. Isprobajte nove maske za lice, i naravno opustite se u pjenušavoj kupki. Pustite omiljenu muziku, sredite nokte, kosu i zaboravite na sve brige.

Šetajte svaki dan

Ako ste osoba od akcije, onda vam neće smetati hladnoća da se prošetate parkom, jer ćete tako na najbolji način osjetiti jesen. Lišće u svim nijansima žute, i opalo koje opuštajuće šuška pod vašim koracima. Zar vam ne zvuči opuštajuće i savršeno?

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.