ZDRAVLJE U KUĆI

Tajna stara 5.000 godina, par kapi i zdravi ste cijelu godinu

Avaz.ba

23.10.2017

Još prije 5.000 godina, jedan tibetanski monah otkrio je i zapisao recept za domaći preparat, koji se uzima jednom godišnje i osigurava dobro zdravlje narednih 365 dana!

Mnogi eksperti su ga proučavali i došli do zaključka da je ovo zaista moćan lijek u liječenju i prevenciji.

Glavni sastojak je bijeli luk - jedna od najzdravijih namirnica koje postoje, piše Kurir.  

On pomaže kod visokog i niskog pritiska, povišenog holesterola, srčanog udara, ateroskleroze, slabe cirkulacije i koronarnih bolesti srca. 

Naučno je dokazano da alicin, aktivni sastojak iz bijelog luka, može da ima efekat lijeka na enzime i da snizi visok pritisak. Također, bijeli luk ima moć da opusti krvne sudove i spriječi proizvodnju angiotenzina, peptidnog hormona koji utječe na pojavu hronične hipertenzije.

Recept

Sastojci: 200 ml 95 postotnog alkohola ili ruma (ako koristite alkohol, uzmite onaj koji ne sadrži metanol ili benzalkonijum hlorid) i 350 g bijelog luka.

 

Priprema: Oljuštite luk, izgnječite ga viljuškom i prelijte alkoholom. Prespite mješavinu u sterilisanu staklenu bocu i ostavite da stoji 10 dana. Nakon toga, ocijedite tečnost iz flaše i ponovo je sipajte natrag u bocu. Čuvajte u frižideru. 

Upotreba: U čašu vode dodajte samo jednu kap mješavine i pijte prije doručka ili ručka. Uvečer pred spavanje, dodajte 2-3 kapi u čašu vode, popijte i lezite.

Napomena: Od navedene količine sastojaka, imaćete tinkturu oko 12 dana, i to je za ovu godinu sasvim dovoljno!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.